Trobada de Sommeliers de Tarragona

opar sommeliers tgnedited

Aquest passat dilluns va tenir lloc la trobada de membres de l’Associació Catalana de Sommeliers de la província de Tarragona que enguany celebra el seu 25é aniversari.

Va ser un plaer participar en aquest sopar en què els vins i la bona conversa del sector van ser l’eix vertebrador de la nit.  El gremi de sommeliers segueix tenint el repte de comunicar i fer arribar el vi i especialment el del nostre entorn al consumidor. La passió per aquest món i sobretot el respecte hem van dur a terme a obtenir la titulació oficial de la ACS per transmetre amb rigorositat i serietat aquest complex però alhora ric i fantàstic món del vi i begudes en general. Per part nostra vam portar un vi de la nostra comarca, el SONS Monastrell 2013 del Celler Sicus per tal d’apropar i donar a conèixer la proposta  de l’Eduard Pié amb els seus vins d’àmfora fermentats i criats en àmfora a la mateixa vinya.

Ben aviat iniciarem les activitats al nostre restaurant al voltant del tast, el producte i la bona companyia. Estigueu atens a les nostres xarxes de Facebook i Twitter!

sopar sommeliers

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.