Tast de Sauvignon Blanc del Món

Com ja sabeu periòdicament organitzem activitats i tastos al nostre restaurant per fer-vos gaudir del vi i el producte. Aquest darrer dissabte el vam dedicar a tastar i conèixer diversos vins de Sauvignon Blanc i les regions vinícoles més importants on és cultivada.  Aquests tastos sempre tenen una primera part d’explicacions teòriques per tal d’introduir el tema, en aquest cas la tipologia de vins d’aquesta varietat i les diferències marcades per la seva distribució geogràfica en el món.

La idea d’aquesta activitat era fer un viatge a través del tast a cegues per descobrir que darrera d’un vi hi ha una història, experiència, persones, filosofia, terroir, territori, clima, etc. Finalment els assistents van ser capaços de descobrir trobar les característiques de cadascuna de les zones i descobrir quin vi hi havia amagat en cada copa.

Els vins Tastats van ser:

Còsmic Sauvingon Blanc 2013 (Vinyes situades al Montmell, Baix Penedès)

Tayaimgut 2012 (Sant Joan de Mediona, Alt Penedès)

Neudorf 2013 (Nelson, Nova Zelanda)

Villa Francioni Sauvignon Blanc 2011 (Sâo Joaquim, Brasil)

Domaine de Ladoucette 2011 (AOC Pouilly-Fumé, Vins del centre del Loira)

Al nostre restaurant intentem fer tastos i activitats amb un cert valor afegit per tal de fer gaudir del vi però també per aprendre sobre el tast, la geografia vinícola i tot el món que l’envolta. Per aquesta raó els tastos són duts a terme per David Vernet, sommelier titulat i membre de l’Associació Catalana de Sommeliers. La formació sumada amb la visió del cuiner pretén ser un punt favor per poder explicar i transmetre la passió pel vi d’una manera entenedora defugint de tastos que l’únic que pretenen és descriure el vi i llegir la contra-etiqueta sense explicar el perquè d’aquelles característiques. Si vols estar informat de totes les activitats pots seguir-nos a les nostres xarxes socials Facebook i Twitter.

tast vell papiol

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.