Tast de Vins Sauvignon Blanc del Món

esquema aromes i vi

Nova activitat relaciona amb el vi al nostre restaurant. En aquesta edició volem fer un tast de vins de la varietat Sauvignon blanc d’arreu del món i de continents diferents per poder conèixer estils o terrers diferents que faran que un vi de la mateixa varietat esdevingui totalment diferent.

sauvignon_blanc_grapes-300x225

El proper dissabte 21 de febrer a les 18:30h us proposem un tast comparatius de vins Sauvignon Blanc de diverses parts del món.
Com en totes les nostres activitats els tastos pretenen ser una activitat per gaudir del vi però també per conèixer i aprendre sobre el vi, les zones, el seu tast i tot el què hi ha darrera de cada copa.
Esquema de l’activitat:
  • Breu introducció a la varietat Sauvignon blanc.
  • Anàlisi de les regions vinícoles que tastarem:
   • 2 Vins Catalans ( 1 del Baix Penedès)
   • 1 Poully-Fumé del Loire (França)
   • 1 Sâo Joaquim (Brasil) – Estil Americà
   • 1 Nelson (Nova Zelanda)
  • Tast a cegues dels vins: Tast dirigit dels 5 vins. Sabrem esbrinar de quina zona es cadascun desprès de conèixer les característiques de terroir, elaboració o clima de cadascuna de les zones?
  • Destapat de l’etiqueta i resultats.2015-02-16 00.51.30

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada