Recepta Bastonets de pa de Calçot caramel·litzat i salvitxada
3689
post-template-default,single,single-post,postid-3689,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Recepta Bastonets de pa de Calçot caramel·litzat i salvitxada

A continuació us compartim la recepta publicada a la web www.terraitaula.cat amb Calçot del Montmell:

Bastonets de pa amb calçot caramel·litzat i salvitxada

David Vernet del Restaurant Vell Papiol de Calafell us proposa un aperitiu per tal de menjar Calçot del Montmell d’una manera difirent inspirats amb el clàssics bastonets de pa cruixents.
 
Ingredients
Base de pa:
   450 gr de farina de pa o de força
270 ml d’aigua mineral
10cl d’oli d’oliva verge extra
   20 gr de llevat biológic
   8 gr de sal
 Calçot caramel·litzat:
150 gr de calçot del Montmell
30 gr de sucre
Altres:
1 bol de salsa salvitxada o romesco
  15 gr de calçot deshidratat (opcional)
 
Elaboració:
Primer de tot, heu de preparar el calçot caramel·litzat : Piqueu-lo ben fi amb un ganivet i  fiqueu-lo amb un cassó força ample perquè quedi ben repartit amb el sucre. Coeu-lo a foc lent fins que la calçot quedi del tot caramel·litzat. Veureu que us queda molt compactat quan estigui fred per aquest motiu amb l’ajuda d’un ganivet l’heu de taller en petits daus irregulars. Per fer el bastonets ens va perfecte amb aquesta textura perquè aguanti ferma i tingui un punt consistent en mossegar el pa.
 
Per la elaboració de la base dels bastonets de calçot afegiu en un bol la farina i la sal i mescleu bé. Deixeu-la en forma de volcà i afegiu el llevat dissolt en l’aigua de la recepta. Procureu que l’aigua estigui tèbia. Afegiu també l’oli d’oliva verge extra Torclum, i la pols de calçot deshidratat (opcional) i amasseu fins obtenir una massa tova i elàstica.
Deixau-la fermentar durant 1 hora en un lloc calent de la cuina. A continuació, talleu-la amb 5 porcions i estireu-la amb un rodet de cuina a una amplada d’1 cm i amb un tallador de pastes talleu en forma de palet
Fiqueu-la en una safata. Deixeu fermentar durant aproximadament 30 minuts més fins que doblin el volum.
Coueu-los al forn a 180 º fins que estiguin daurats i cruixents.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.