Tast de formatges blaus i vins

Aquest mes d’abril us proposem un tast de formatges blaus i maridatge de vins. L’esquema de l’activitat serà com les que duem sempre al nostre restaurant. Breu introducció amb les tipologies i elaboracions que podem trobar i tot el que giri al voltant de la cultura del formatge. A continuació tindrà lloc el tast pràctic dirigit per David Vernet cuiner i sommelier.

Dissabte 25 d’abril a les 18:30h
Preu: 15 Euros / Només amb reserva prèvia / Places Limitades
/ Activitat no destinada a companys de la restauració

Tast de 6 formatges dedicats als formatges blaus  Seran maridats amb 1 escumós i 3 vins dolços d’elaboració diversa i servits d’una manera diferent cercant l’harmonització per afinitat però també per contrast.

Els formatges escollits són:
Blau del Net -Formatges Camps- (El Palau d’Anglesola – Pla d’Urgell)
St. Agur (Loire, França)
Rochebaron (Loire, França)
Azul Valdeon (Castella i Lleó, Picos d’Europa)
Picón Bejes-Tresviso (Cantàbria, Picos Europa)
Gamoneu (Astúries, Picos d’Europa)

Els vins escollits estan per determinar però seran de la següent tipologia:
Escumós Gran Reserva
Vi dolç de palla del Baix Penedès – Malvasia de Sitges de Jané Ventura
Vi dolç de botrytis
Vi dolç de Verema Tardana

Cada mes a la nostra carta de formatges us proposem una selecció de formatges de proximitat però també d’arreu d’europa seleccionats conjuntament amb Xerigots.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.