Cuina del vi

Obrim una nova secció a la nostra web anomenada la Cuina del Vi. Aquests primers mesos de l’any hem volgut treballar algunes idees al voltant d’aquest concepte i en aquesta secció les anirem plasmant. El vi és un ingredient més a la nostra cuina diària amb picades, suquets o estofats tant tradicional que s’ha fet a la cuina catalana arreu del territori al llarg de la història. Així doncs, podem trobar el vi com a ingredient per donar aroma i complexitat al plat, com adob o com a ingredient protagonista tradicional, com podrien ser amb un dels berenars més tradicionals, el pa, vi i sucre.  Vins negres, vins blancs, vins aromatitzats i vins rancis són ingredients del receptari català però nosaltres amb aquesta secció també hi volem donar una nova visió conceptual.

La idea de la cuina del vi volem tractar-lo amb el respecte i el rigor basat sempre amb un raonament o justificació del concepte. Creiem en el maridatge pràctic però sobretot amb el maridatge raonat, el que ens fa entendre i ens fa capaços expressar les sensacions en paraules. Creiem amb la química, amb els coneixements atorgats a través de la formació o la prova-error. Creiem amb la unió de dos professions, la del cuiner i la del sommelier i de la formació prèvia en aquests camps sumada amb l’experiència adquirida.

Una secció en què trobareu el vi com ingredient dominant, acompanyant o protagonista d’una elaboració. També perquè no, el vi servit d’una manera diferent fora d’una copa.

Idees i propostes que algunes estan ja incorporades en la nostra proposta gastronòmica. Altres són propostes concretes d’activitats o tastos diversos fets al nostre restaurant.

Un repte per mi mateix, cuiner i sommelier! Un gran “divertimento”, nous horitzons!

 

 

 

Tags:

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.