La pansa del vi de palla

malvasia sitges

La idea va sorgir a través del vi de Palla de Malvasia de Sitges del Celler Jané Ventura. El vi del palla és un vi dolç que es caracteritza per una deshidratació del raïm per tal de concentrar els sucres i perdre l’aigua gràcies a un sistema natural d’assecat sobre palla per tal que vagi perdent l’aigua de manera natural. Amb aquest raïm lleugerament pansificat es comença a elaborar un Vi Naturalment Dolç se’ns dubte esplèndid. Així doncs, la idea és tornar a l’orígen del raïm però aquest cop a través del vi acabat.

vi de palla jane ventura

Per aquesta elaboració ha sorgit un ingredient per unes postres i una prova de maridatge in-situ molt interessant. En proper articles, desenvoluparé el perquè afegim aquesta elaboració i quina funció tenen.

Baix Penedès dolç 2015 – olivera-garrofer-ametller-vinya. Un homenatge a una part important del paisatge de la nostra comarca a través d’una crema catalana d’oli, crumble de garrofa, financer d’ametlla i pansa de vi de palla Malvasia de Jané Ventura.

pansa vi de palla (1)

pansa vi de palla (4)

Formatge blau amb pansa de vi de palla de Jané Ventura. Un maridatge fora de la copa que ens permet un maridatge insitu i una percepció immediata producte-vi.

pansa vi de palla (3)

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

1 Comment

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.