La pansa del vi de palla

malvasia sitges

La idea va sorgir a través del vi de Palla de Malvasia de Sitges del Celler Jané Ventura. El vi del palla és un vi dolç que es caracteritza per una deshidratació del raïm per tal de concentrar els sucres i perdre l’aigua gràcies a un sistema natural d’assecat sobre palla per tal que vagi perdent l’aigua de manera natural. Amb aquest raïm lleugerament pansificat es comença a elaborar un Vi Naturalment Dolç se’ns dubte esplèndid. Així doncs, la idea és tornar a l’orígen del raïm però aquest cop a través del vi acabat.

vi de palla jane ventura

Per aquesta elaboració ha sorgit un ingredient per unes postres i una prova de maridatge in-situ molt interessant. En proper articles, desenvoluparé el perquè afegim aquesta elaboració i quina funció tenen.

Baix Penedès dolç 2015 – olivera-garrofer-ametller-vinya. Un homenatge a una part important del paisatge de la nostra comarca a través d’una crema catalana d’oli, crumble de garrofa, financer d’ametlla i pansa de vi de palla Malvasia de Jané Ventura.

pansa vi de palla (1)

pansa vi de palla (4)

Formatge blau amb pansa de vi de palla de Jané Ventura. Un maridatge fora de la copa que ens permet un maridatge insitu i una percepció immediata producte-vi.

pansa vi de palla (3)

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.