La nostra participació al Corecuinà

El passat 19 de maig conjuntament amb els companys de Terra i Taula vam participar a una nova sessió de “Corecuinà” amb l’artista japonès Wataru. Però primer de tot, què és Corecuinà?

“Va ser al principi de la primavera del 2007. A Catalunya. WATARU i jo estavem a l’espai artístic i d’events “El Prat Verd”, que està a una hora amb cotxe des de Barcelona. Estavem disfrutant del menjar amb responsables de l’espai. Quan girava el cap, un paó estava corrent sobre la gespa! Aquesta sorpresa li va estimular a WATARU. Al mateix lloc on estava el paó, va començar a dibuixar un ocell. A Japó hi ha especies d’ ocells que viuen dins l’aigua, que es diuen “kuina”. “CORECUINÀ” ve de la “cuina en català. Foneticament “Corecuinà” sona “Menja això” o “Aquesta és kuina” per als japonesos. “CORECUINÀ” és la mascota que va neixer de la gastronomia i l’art. “Gaudir i tenir cura de la gastronomia que és font de la vida”!

wataruedited

La idea d’aquest acte era que els cuiners de Terra i Taula feiem un plat inspirant-se amb la primavera i el mestra Wataru s’inspirava per crear un quadre elaborat sobre un quadre de xocolata blanca i pintat amb cornets de xocolata negra i colorants.

wataru-2

El nostre plat va ser:
Peix espasa de Vilanova fumat, nespres, gingebre, coriandre i flors de primavera

peix espasa fumat

I el quadre que va pintar l’artista Wataru inspirant-se amb el nostre plat:

Foto quadre

El nostre plat està compost per peix espasa de Vilanova fumat per nosaltres mateixos. Tallat amb làmines fines. Acompanyat amb nespres confitats amb oli Torclum per tal de deixar-los tendres, lleugerament dolcencs per l’oli afruitat verge extra i una mica especiat amb pebres. La idea d’afegir el nespra es perquè és una fruita de temporada, de proximitat i d’origen japonès. Ja que aquest arbre prové originàriament d’Àsia i l’actual espècie utilitzada és provinent del japó. El plat també té l’inspiració de la primavera per aquesta raó apareixen diverses flors que podem trobar de manera salvatge al Baix Penedès o que són cultivades al nostra jardí. Flors i fulles utilitzades: rossella, borraina, espígol, coriandre fulla i flor, pixa-llits, citronela, dent de lleó, fonoll salvatge i flor de card. Finalment el plat està acabat amb una vinagreta de cilantre i gingebre que aporten un cop més la fusió catalana-japonesa ja que el gingebre també és un ingredient que trobem de fa molts segles a la nostra cuina i receptari.

Trobareu el quadre exposat actualment al nostre restaurant. A més, trobareu una versió del plat amb la base de peix espasa fumat i la vinagreta de gingebre i coriandre.

 

També trobareu l’article amb totes les fotografies, plats i article de tot el que va donar l’acte.

http://terraitaula.cat/imatges-de-a-segona-edicio-corecuina-i-terra-i-taula/

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.