Recepta Peres de Sant Joan al vi
4019
post-template-default,single,single-post,postid-4019,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24217

Recepta Peres de Sant Joan al vi

Recepta Peres de Sant Joan al vi

Ingredients
16 peres petites de Sant Joan

Infusió al vi blanc
350 ml de vi blanc jove de qualitat
1 beina de vainilla
80 gr de sucre morè
Infusió de vi negre
350 ml de vi negre jove
de qualitat
80 gr de sucre morè
Barreja d’espècies: 3 grans de pebre rosa, 1 gra de cardamom, pell 1/4 de  taronja i de llimona, 1/2 branca de canyella, fulles de menta, fulles de maria-lluisa, 1 clau d’olor  i trosset de gingebre)

Elaboració:
Primer de tot heu de treure el cor de les peres amb l’ajuda de l’estri de cuina especial per extreure les llavors. Separem la meitat pel vi negre i l’altre al vi blanc.
En una cassola plana fer bullir el vi blanc amb el sucre i la vainilla. Afegir les peres I tapar-les amb paper d’alumini i coura-les al forn 20 minuts a 180ºC. Tot seguit destapar la cassola i deixar coure 5 minuts més. Si hi ha un excés de vi, retirar les peres I deixar reduir el vi fins agafar consistència. Reservar juntes les peres amb el vi a la nevera.
Per les peres al vi negre s’ha de seguir el mateix procediment.
Un cop servim les peres les mullarem amb el mateix vi. Si li voleu donar un toc cruixent diferent podeu arrebossar-les amb sucre i amb un soplet o cremador caramel•litzar-les fins obtenir una capa cruixent.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.