Terra ibèrica 2015 – Taller de cuina iber

Aquest estiu torna de nou ‘Terra Ibèrica’, el festival de divulgació del món ibèric que té com a eix principal la Ciutadella Ibèrica.

Si vols aprendre una part important de la nostra història, gaudint al mateix temps de nombroses activitats preparades per a tu, no deixis de participar en els actes de Terra Ibèrica. Podeu trobar tota la informació al pdf del Festival.

Tot i així volem fer èmfasi en una de les activitats en què participem com a cuiners. Aquesta és un taller basat en cuina antiga que durem a terme a costat d’un arqueòleg de la Ciutadella. Aquest taller esta preparat per aprendre i conèixer els ingredients i elaboracions dels ibers però tanmateix per aplicar aquests ingredients i tècniques a la vostra cuina i sorprendre als vostres convidats amb un sopar iber. Que aprendrem a fer i que tastarem? Aquesta activitat ho farem conjuntament amb la Ciutadella ibèrica i concretament amb l’arqueòloga Georgina Castells que anirà explicant i relacionant els ingredients i els plats amb els ibers per conèixer i aprendre i situar-nos amb la gastronomia i la alimentació dels Cossetans.

Taller de cuina iber Dimarts 28 de juliol a les 18h

– Vi d’espècies. Enriquirem un vi amb espècies ibers i quedarà com a resultat un vi aromatitzat del tot més atractiu per aquest estiu.

– Pa d’espelta

– Coca freda feta de cereals, porro, ceba i alls tendres. Dues versions una de carn i una de peix.

– La tècnica de l’escabetx. Un mètode de conservació de la cuina antiga que esdevé un plat d’estiu fred.

– Garum d’anxoves adaptada als temps.

– Els cereals i la seva cocció. Espelta, ordi, civada, mill,… Tots aquests cereals els tastarem i aplicarem 3 degustacions:

Durant el taller us recordo que vam tastar tres combinacions:

– Amanida de mill amb canonge, anxoves i garum

– Espelta cremosa amb verdures.

– Ordi amb verdures i herbes aromàtiques.

– Dolços amb un pastís a base de mató de cabra amb pastes de mel tipus Bazyma

Totes aquestes elabotacions les farem in-situ a l’aula de Cuina del Centre Civic de la Platja de Calafell el proper dimarts 28 de juliol a les 18h. El preu és de 12€ i inclou el taller i les degustacions dels plats elaborats per cadascun dels integrants.

Per més informació i reserva la vostra plaça us podem ficar en contacte amb nosaltres o fer la reserva directament als organitzadors

Telèfon: 977 694 683
Correu electrònic: calafellhistoric@calafell.org

carrtell festival iber

 

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.