15è Cap de Setmana ibèric – Taller de cuina iber

En una època d’esplendor mediterrani, els ibers són els grans desconeguts en comparació amb d’altres cultures coetànies. D’aquí la nostra voluntat  de donar a conèixer aquesta brillant i avançada cultura, habitant de les nostres terres, a través d’unes jornades molt especials, el Cap de Setmana Ibèric. Una proposta plena d’activitats gratuïtes per a que conegueu els ibers i les seves aportacions a la nostra cultura d’una forma lúdica i divertida.

Cada any seleccionem un tema específic del món ibèric entorn del qual es dissenyen totes les activitats. Per a l’edició d’enguany hem triat l’alimentació fa 2.000 anys.

Preneu nota doncs i reserveu-vos els dies 3 i 4 d’octubre pels ibers! Durant tot el cap de setmana podreu conèixer i experimentar el rituals dels ibers a través de nombroses activitats pensades per a totes les edats.

A Calafell s’hi han organitzat diverses activitats que trobareu en aquest link. Però us volem remarcar el taller de cuina el qual nosaltres hi prendrem part com a cuiners a través d’un taller de cuina iber que farem conjuntament un arqueòleg per aprendre i conèixer la cultura iber i la seva alimentació.

Taller de cuina iber Dissabte 3 d’octubre a les 18h

– Vi d’espècies. Enriquirem un vi amb espècies ibers i quedarà com a resultat un vi aromatitzat del tot més atractiu.

– Coca freda feta de cereals, porro, ceba i alls tendres. Dues versions una de carn i una de peix.

– La tècnica de l’escabetx. Un mètode de conservació de la cuina antiga que esdevé un plat d’estiu fred.

– Garum d’anxoves adaptada als temps.

– Els cereals i la seva cocció. Espelta, ordi, civada, mill,… Tots aquests cereals els tastarem i aplicarem 3 degustacions:

– Amanida de civada amb canonge, anxoves i garum

– Espelta cremosa amb verdures.

– Ordi amb verdures i herbes aromàtiques.

– Dolços amb un pastís a base de mató de cabra amb pastes de mel tipus Bazyma

Totes aquestes elaboracions les farem in-situ a l’aula de Cuina del Centre Cívic de la Platja de Calafell. El preu és gratuït i inclou el taller i les degustacions de petits platets ibers.

Per més informació i reserva la vostra plaça us podem ficar en contacte amb nosaltres o fer la reserva directament als organitzadors

Telèfon: 977 694 683
Correu electrònic: calafellhistoric@calafell.org

taller-iber-445x334

 Altres activitats organitzades per la Ciutadella:

De 10 a 14 h i de 16 a 18 h.
Jornada de portes obertes.
11 h.
Visita “Menjar pel Déus menjar pels teus! Del ritual a lataula”.
18 h.
Taller de cuina ibèrica idegustacions amb el xef David
Vernet del Restaurant Vell Papiol i un arqueòleg de la Ciutadella.
Lloc: Centre cívic Cinema Iris.
Places limitades, reserva prèvia.
Diumenge 4
De 10 a 14 h.
Jornada de portes obertes.
11 h.
Visita “Menjar pel Déus menjar pels teus! Del ritual a la taula”.
Reserva prèvia.
De 10 a 14 h.
Demostracions de tècniques de conservació del peix a l’antiguitat

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada