Experiència oleoturística

Per aquest mes de novembre us volem recomanar aquesta activitat de Terra i Taula al voltant de l’Oleoturisme i que acabarà al nostre restaurant en un menú. No us perdreu aquesta ocasió per viure en primera persona el temps d’oliveres i oli novell. A continuació us deixem l’article creat per Terra i Taula d’aquest esdeveniment:

Torclum visita

 

Punt de trobada: Restaurant Ull de Llebre, al carrer de Santa Cristina, 15, de la Bisbal del Penedès

 

Comencem…

9:30h Esmorzar de Cullera i forquilla i ganivet al Restaurant Ull de Llebre (Bisbal del Penedès)

Sortit d’embotits amb pa amb tomàquet i carn a la brasa. Inclou aigua, vi de la casa i cafè.

 

Seguim…

olivera

 

10:30h aproximadament. Visita a les finques i molí a càrrec de Jordi Pascual i Ester Andreu, productors d’oli d’oliva verge Extra Torclum, a la Bisbal de Penedès. Durant la visita coneixerem el cultiu de l’olivera i l’elaboració de l’oli. Durant el mes de novembre estarem en plena campanya de collita d’olives i, per aquesta raó, podreu veure i participar in situ de la recollida d’olives de manera tradicional.

 

Tot seguit ens traslladarem a fer la visita al molí de premsa lliure històrica situada a Sant Vicenç de Calders. Tot i que actualment ja no s’utilitza per a fer oli, ens servirà per conèixer un patrimoni únic i la evolució d’aquest cultiu i producció mil·lenària al llarg dels anys. L’objectiu es conèixer i descobrir el que hi ha darrere de la producció de l’oli d’oliva verge extra. Quines característiques ha de tenir un oli de qualitat? Què s’amaga darrere l’etiquetatge? Un oli d’oliva que trobem al supermercat amb la indicació “suau” o “intens” és realment un oli artesanal Verge Extra o totalment industrialitzat? Com hem de tastar un oli?

 

moli sant vicenç

 

Són preguntes que seran respostes a través del tast pràctic de 3 olis d’oliva a cegues amb el “got” oficial de tast per tal de descobrir les diferències organolèptiques entre ells. Podem diferenciar les qualitats o els mètodes d’elaboració? I identificar les varietats diferents d’oliva?

En finalitzar el tast descobrirem les textures de l’oli a través d’una experiència oleogastronòmica per tal de gaudir de l’oli presentat de 3 maneres diferents elaborades pel restaurant Lo Mam. La degustació serà acompanyada amb una copa de cava.

 

Degustacions

Te de bolets de temporada amb galetes d´Oli d´oliva i olives arbequines (ben calent per fer passar el fred).

Taco de pa d´oli al Vapor i gall negre del Penedès.

Polvoró oli i ametlles garrapinyades.

Obsequi d’una ampolla de 40 ml d’oli novell Torclum.

 

I acabem…

 

14:30 – 15:00h aproximadament. Menú amb Denominació d’Origen al restaurant Vell Papiol (Calafell)

 

Aperitiu de la casa

Entrants al centre per degustar

Xató del Penedès

Trinxat d’espigalls del Baix Penedès amb cansalada

Saltejat de bolets de temporada amb botifarra del perol

Gambeta de Vilanova a l’all i vinagre Chardonnay de Forvm

Fideus fins “rossejats” banda a l’estil dels pescadors de Calafell

Segons a escollir

Arròs caldós de peix i marisc

Suquet de peix de llotja

Entrama de vedella de Bellvei amb verdures de temporada

Postres amb oli

Crema catalana d’oli d’oliva, ametlla caramel·litzada, financer garrofa i panses de Malvasia de

Sitges Dolça de Jané Ventura

Pa amb oli i xocolata: Trufes farcides d’oli d’oliva Torclum i arrebossades de pa cruixent

Cafè, aigua i vi inclòs.

 

Preu de l’activitat: 75 € (IVA inclòs). Podeu inscriure-us a info@terraitaula.cat o per telèfon 620  148 362.

 

I a més…

Et vols quedar a dormir divendres o dissabte al Baix Penedès?

Oferta Especial Hotel Lleida Segur de Calafell 40 €/nit (dues persones).

 

I pots aprofitar fer una visita al Celler Avgvstvs Forvm? 8€ la visita. Horaris: de dimecres a divendres (10:00 / 11:30 / 13:00 / 15:30 / 17:00) i dissabtes, diumenges i festius (10:00 / 11:30 / 13:00)

 

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada