La nostra Terrina de fetge gras i vi ranci

Una de les nostres amanides d’aquest any va acompanyada amb la nostra terrina de “foie gras” feta amb fetge fresc d’una Granja del Delta de l’Ebre. Aquest fetge el fem amb la tècnica del “micuit” per tal d’obtenir una terrina per gaudir del fetge com entrant. A més aquest fetge el farcim d’una gelatina de vi ranci del Montsant. Tot seguit l’arrebossem amb una mescla semicruixent que diem “terra” elaborada de fruits secs,  garrofa i olis aromatitzats. També la terrina es acompanyada amb sal de vi ranci  (tècnica aromatització sals) i reducció vi ranci.

La idea d’aquest plat era crear una terrina de foie gras relacionada amb les comarques del sud de Catalunya i província de Tarragona utilitzant ingredients principals com el fetge gras però també el amb la incorporació del vi ranci en textures i la terra amb ingredients tant característics com els fruits secs o la garrofa.

En aquest plat també incorporem la idea de la “Cuina del Vi” en que treballem amb diverses elaboracions. El “foie gras” s’ha lligat molt en altres tipologies de vins però creiem que el Vi Ranci amb la seva personalitat combina molt bé. L’acidesa, la persistència en boca,  les afinitats aromàtiques amb la guarnició i la seva sensació àcida sobretot quan li apliquem una lleugera reducció fa que sigui un acompanyant ideal i lligat al territori.

foie gras i vi ranci

 

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.