Finalistes Premis Cartavi 2015

El passat dijous 12 de novembre es van anunciar els finalistes als premis Cartavi 2015 per Tarragona a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils i ens fa molta il·lusió anunciar-vos que som uns dels quatre finalistes en la nostra categoria per Tarragona. La final va tenir lloc el  2 de desembre al Palau de Pedralbes de Barcelona i que va reunir a tots els finalistes de les 4 províncies de Catalunya. Finalment, vam ser finalistes que ens fa feliços pel reconeixement i alhora ens anima a seguir treballant per tal de fer una carta més complexe per futures edicions. En les dues ocasions que ens hem presentat hem acabat sent finalistes.

acte cartavi

El concurs CARTAVI es celebra amb el principal objectiu de distingir els restaurants de Catalunya que realitzen dia a dia una àrdua defensa i promoció dels nostres vins emparats en les 11 denominacions d’origen catalanes. L’Associació Vinícola Catalana organitza aquests premis amb la pretensió de fomentar la presència dels vins fets a Catalunya a la carta de vins dels restaurants., així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vinícoles als restaurants però també als consumidors.

collage carta vi

El nostre restaurant ens satisfà ser finalistes i ens anima a seguir treballant i donant a conèixer els vins del nostre entorn immediat però també de les regions vinícoles de Catalunya. La nostra carta pretèn ser un reflex del vins que s’elaboren a la nostra comarca, per aquesta raó la presència més important i destacada són pels vins i escumosos elaborats al Baix Penedès. Tanmateix la resta del Penedès té un lloc destacat al mateix que la representativitat com a mínim de totes les Denominacions Catalans. Sempre hem cregut que el Baix Penedès per la seva tipologia és una comarca rica i diversa en vins, tanmateix que parlem a nivell de Catalunya. Seguirem treballant i descobrint nous petits projectes vinícoles per tal de plasmar-les ala la nostra carta de vins que us permeti gaudir a través d’una copa del nostre territori.

El jurat que ha valorat les cartes de vins d’aquesta demarcació ha estat format per: Anna Casabona, Sommelier, Pilar Just, Presidenta del CRDO Montsant, Mariona Rendé , Presidenta CRDO Conca de Barberà, Joan Josep Raventós, Membre del Ple del CRDO Tarragona, Jordi Rius, Secretari General del CRDO Terra Alta, Lluís Rovira, Director de la Revista Cambrils i David Martin, del Blog Vinificats.

En el següent enllaç podreu trobar 9 finalistes de la província de Tarragona i el guanyador que en aquest cas va ser sel restaurant Sport del Priorat.

Salut i vi!

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.