Nou productor i padrí de Terra i Taula
4384
post-template-default,single,single-post,postid-4384,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24217

Nou productor i padrí de Terra i Taula

Un cop més és un plaer participar i formar part del col·lectiu Terra i Taula. Us adjuntem l’article sobre l’acte que es va dur a terme:

 

Foto grup tit

El cigró de Cal Camat ha estat el protagonista de les quatre degustacions que s’han tastat en l’acte celebrat aquest dimarts al Celler Avgvstvs Forvm

El conegut gastrònom i músic vilanoví Pere Tàpias hi ha participat com a padrí del quart any del col·lectiu

El productor de llegums del Vendrell Aleix Mallofré ja és oficialment nou integrant del col·lectiu de productors i cuiners del Baix Penedès Terra i Taula. Ha estat en un acte que s’ha celebrat aquest dimarts 16 de març a l’Espai Entrevinyes del Celler Avgvstvs Forvm del Vendrell amb el cigró de Cal Camat -el nom amb què Mallofré comercialitza la seva producció- com a protagonista. Una quarantena de persones han pogut tastar diverses creacions amb el cigró com a fil conductor, maridades amb vins dels productors del col·lectiu.

plats_vi

El Restaurant Vell Papiol ha proposat una Escarxofa farcida de brandada de bacallà amb crema de cigrons, sobrassada, ou, cigró inflat i col kale, maridat amb un xarel·lo d’Avgvstvs Forvm.

crema cigrons i escarxofa farcida

Caneló fred de carbassó, farcit de cigró, bonítol, amanida de cranc i maionesa wasabi del Restaurant Lo Mam, amb Jané Ventura blanc selecció de 2015

1656090_971152326253477_9022456950438537934_n

L’Ull de Llebre ha elaborat Galta de porc amb Parmentier de cigrons de Cal Camat, combinat amb Sicus Monastrell.

ull de llebre

La proposta dolça amb Bunyols dolços de cigró (L’Obrador) amb un vi dolç natural de Partida Creus

oriol rossell

 

Cal Camat: un projecte amb una filosofia molt clara

Nascut el 4 de gener de 1986 al Vendrell, l’Aleix Mallofré és fill d’una família de pagesos. Així, de ben petit, adquireix la filosofia i els valors d’allò que representa viure de la terra i estimar-la. Segurament motivat per això, decideix cursar la llicenciatura de Geologia, sense desvincular-se del tot de l’agricultura. Un cop finalitzats els estudis intenta seguir compaginant les seves dues passions: la geologia i l’agricultura, mirant d’unir-les i relacionant l’una amb l’altre. Aquí és on neix el seu projecte, al qual l’hi dóna el renom de casa seva: Cal Camat.

aleix mallofre- presentació

El meu projecte té una ideologia clara i una filosofia de vida molt marcada. Vull ser respectuós amb el medi ambient i no utilitzo productes de síntesi de laboratori; aposto per la proximitat per reduir al màxim el transport; vull omplir un buit productiu i evitar intermediaris que encareixen el producte”, ha afirmat Mallofré en la seva presentació.

A dia d’avui l’Aleix està centrat en impulsar i donar continuïtat a aquest projecte, aprofitant l’experiència del seu pare per recuperar i potenciar un dels cultius històrics de Cal Camat: els llegums. A més hi ha introduït valors com el cultiu ecològic, la venda de proximitat i, en definitiva, impulsant una alternativa econòmica i de consum a la comarca Baix Penedès. Mallofré ha assenyalat que vol introduir el fesol i recuperar la guixa, un llegum amb una mala fama guanyada durant la posguerra de la Guerra Civil Espanyola, quan se’n va abusar molt.

Arriben mesos de molta activitat

L’acte d’aquest dimarts també ha servit per presentar les activitats previstes per Terra i Taula aquest primer semestre de 2016. Representants del col·lectiu viatjaran aquest proper mes de març a Estocolm per representar amb productes del Baix Penedès però també del Penedès i Camp de Tarragona la cuina catalana a Suècia en motiu de la declaració de Catalunya com a regió europea gastronòmica 2016. Altres activitats previstes aquesta primavera són la participació a una jornada tècnica sobre la garrofa organitzada per la Generalitat, una activitat que maridarà la cuina de Terra i Taula i l’art de Roser Oter, de Llorenç del Penedès. Terra i Taula estarà present també en Els maridatges musicals a la Vila Casals el mes juliol. Entre altres actes i participacions en activitats de divulgació gastronòmica i de territori.

Pere Tàpias aposta per acostar el Garraf i el Baix Penedès

L’acte ha comptat amb la presència del gastrònom i músic Pere Tàpias, que serà el padrí del quart any d’activitats de Terra i Taula i que agafa el relleu d’un altre gastrònom, en Pep Palau. Tàpias ha defensat que la cuina “era abans de segona categoria al nostre país i que això ha canviat els darrers anys i ara és un punt d’atracció cap al territori molt important.” El vilanoví ha posat com a exemple la garrofa com un producte amb molt de recorregut i ha recordat un “deliciós” pastís de garrofa que feien en un restaurant de San Salvador. Tàpias ha afirmat que “falten ponts de connexió entre el Garraf i el Baix Penedès i ha apostat per acostar dues comarques que tenen molt en comú, com el xató o la coca enramada.”

tapias_parlant

comenta-ho

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.