Per Sant Josep…Crema Catalana! (Recepta)

Aquest dilluns és  Sant Josep i com mana la tradició és el dia de menjar crema catalana o de Sant Josep.
Tot i no ser un dia festiu en l’actualitat és bo mantenir les tradicions gastronòmiques que hem heretat.
Per aquest motiu a continuació trobareu la recepta d’una crema catalana tradicional.Us animo a trobar un moment per fer-la i gaudir-ne durant Sant Josep.

Ingredients:
1 litre de llet
8 unitats de rovell d’ou
200  gr de sucre
50 gr midó de blat de moro
1 branca de canyella
Pell d’ ¼ de llimona

Elaboració:

Primer de tot fer bullir la llet amb la canyella, la pell de llimona i el sucre.
Barregeu en un bol els rovells d’ou i el midó. Un petit truc és afegir un petit raig de llet freda per tal de no es formin grumolls.

A continuació passar la llet que hem bullit per un col•lador xinés en el bol de rovells. Aquesta operació s’ha de fer a poc a poc i sense parar de remenar.
Tot seguit tornar a ficar la barreja anterior ha calentar al foc sense parar de remenar fins que quedi espessa. Sabreu que ja està prou espessa quan arrenqui el primer bull, és el moment de retirar-la. Mai heu de deixar que bullir ni deixar de remenar.
Per últim ja només queda refredar-les en les típiques cassoletes de fang.
Un cop freda i sempre abans de servir-la, afegir sucre per sobre i cremar amb una pala de ferro roent.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

1 Comment

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.