Compromesos amb la Ruta del Xató
6032
post-template-default,single,single-post,postid-6032,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.6.9,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24217

Compromesos amb la Ruta del Xató

Un any més som establiment de la Ruta del Xató. Us deixem article de la presentació 2018-2019

Recepta Xató

Què és el Xató? 

El dilluns dia 19 de Novembre s’ha inaugurat a l’Hospital Sant Joan Baptista de Sitges la temporada 2018 – 2019 de la Ruta del Xató. Una edició plena de novetats, que enguany es posa l’accent la idea de col·leccionar experiències gastronòmiques i també turístiques a les poblacions de la Ruta del Xató.

inauguracio-ruta-del-xato-grup

La Ruta del Xató arrenca la temporada amb una campanya vintage renovada, enguany, la creativitat es basa en col·leccionar vivències en un àlbum de cromos. L’àlbum, una versió modernitzada dels clàssics de la nostra infància, inclou en un disseny elegant, minimalista i curós totes les iniciatives turístiques i les diferents “Rutes” que com a visitant del territori pots gaudir. Així doncs, pots viure la Ruta del xató gastronòmica, però també la turística fent-la amb amics, en parella o en família… Hi ha tantes rutes com vulguis fer, afirmen els organitzadors de la Ruta del Xató.

L’acte de presentació de la nova temporada

Núria Carbó, presidenta de la Ruta del Xató, ha explicat les singularitats en l’elaboració del plat de les diverses poblacions que s’atribueixen l’origen de la recepta i els seus arguments. Explicant que a Sitges, l’investigador Carles Montserrat va trobar una referència escrita a l’Eco de Sitges de 1896 que ja es parlava de la recepta. A Vilafranca, Vendrell i Calafell Malgrat no disposar de referències escrites del segle XIX és defensa que el xató és una salsa que es feia quan es xatonaven (és a dir, es foradaven o es fiblaven) les bótes de vi en una festa popular. A Vilanova segons la primera referència escrita del xató és a un exemplar del 1850 del diari barceloní El Sol on es mencionava que un restaurant vilanoví de recent obertura elaborava a la perfección el excitante xató. Afirma Núria Carbó.

Tot seguit, ha donat la paraula al nou Ambaixador, Josep M. Albet i Noya, President de la DO Penedès que ha rebut la mà de morter que el representa com a nou ambaixador de la Ruta del Xato 2018/19. A la presentació, Josep M. Albet i Noya, ha explicat que considera que el vi blanc sec és el que recomanen els experts, però ell particularment, li agrada amb un bon vi negre de la DO Penedès.

ambaixador-ruta-del-xato-2018-adnstudio

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.