Coca enramada del Penedès Marítim

Coca enramada del Penedès Marítim creada per la 7ena mostra gastronòmica l’Enramada

Una coca que pretén ser el reflex del territori desde el peix blau del nostre litoral conjuntament amb el paisatge que frega la nostra costa amb els característics arbres i cultius que hi trobem: l’ametller, el garrofer, l’olivera, la vinya, els conreus i el paisatge més salvatge.

Coca enramada elaborada amb una base de farina d’espelta del Vendrell @calcamatagroecologia , massa mare, aigua de mar i oli d’oliva verge extra @torclum_oliveoil .

Amb una base de sofregit d’ametlla marcona, peix blau de la llotja de vilanova cuinat de diverses maneres (bonítol confitat amb oli, peix espasa a la brasa i marinat amb herbes, llom i ventresca de verat en escabetx vinagre @avgvstvsforvm , sardina curada amb sal), albergínia escalivada @campdelasort , crumble de seitons amb garrofa, herbes salvatges com el fonoll marí confitat, morera roquera, dent de lleó, fonoll de camí, panses de most de vi, salsa de bonítol amb garrofa i perles d’oli @torclum_oliveoil

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.