Cuina dels Genis

El nostre restaurant conjuntament amb Terra i Taula hem participat al projecte La Cuina dels Genis amb la creació del Plat dels Cants dels ocells. Dimarts 28 de gener va tenir lloc a Vila-seca la presentació de l’experiència la Cuina dels genis en el qual vam participar amb el nostre plat creat pel projecte impulsat pel congrès de Cuina Camp de Tarragona.

Us deixem algunes imatges:

Què és la Cuina dels genis?

Els genis han deixat tanta empremta en els paisatges que van estimar que també se’ls pot seguir la pista en els fogons i en els rebosts. Tant és així que, a dia d’avui, han inspirat cuiners i artesans alimentaris, que ofereixen propostes gastronòmiques i saborosos productes de proximitat que tenen com a fonament l’anecdotari, la vida i l’obra de PicassoMiróGaudí Casals. Experiències gastronòmiques que fan que la Ruta del Paisatge dels Genis transcendeixi el fet purament artístic, i també sigui una invitació a aprofundir en la cuina, el menjar, la història, la cultura, les arrels i la terra que van enamorar aquests quatre artistes universals.

El Paisatge dels Genis és una proposta turística per descobrir l’essència del paisatge de Costa Daurada i Terres de l’Ebre que va inspirar l’obra i la personalitat de quatre grans genis universals: Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso.

La Ruta del Paisatge dels Genis proposa visites i activitats als municipis de Reusel Vendrell, Mont-roig i Horta de Sant Joan en els que Gaudí i Pau Casals van néixer i Miró i Picasso hi van fer llargues estades.

III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona

El projecte “La Cuina dels Genis” ha estat impulsat per la Facultat de Turisme i Geografia de Vila-seca de la Universitat Rovira i Virgili, en el marc del III Congrés Català de la Cuina al Camp de Tarragona, amb la col·laboració del Paisatge dels Genis.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.