Aparició a l’article “El libre de coch fa 500 anys” escrit per Jesús Velacoracho

El diari 3 de vuit de 13 de novembre Jesús Velacoracho va escriure l’article titual el El Libre de Coch fa 500 anys” en que l’articulista resalta la efemèride dels 500 de la primera edició d’uns dels receptaris més antics i important de la península ibérica i d’europa escrits en català per Mestre Robert., coch del rei de Nàpols.

Aquest article parla d’aquest llibre però al final de l’article fa una menció a diversos cuiners dels Penedès que tenen un caràcter i mantenen plats reinaxentistes. Entre la llista de cuiners apareixem nosaltres com a restaurant Vell Papiol, mencionant a David Vernet en que destaca “l’afecte al manual reixentista en la cuina marinera del Vell Papiol, de David Vernet, reserva de la tradició culinària que encara batega i senyoreja per la costa del Mare Nostrum”.

Agraïm sempre els articles del Jesus Velacoracho per la saviesa que trasnmeten semprei per la potenciació de la cultura gastronòmica. També la seva delicadesa i estima pels productes i cuiners del territori.

Article:

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.