El llibre “La cuina dels Genis”

El passat desembre el llibre “La Cuina dels Genis. Arrels per al futur”, nascut del projecte La Cuina dels Genis del que participem conjuntament amb Terra i Taula, ha estat guardonat amb el premi Gourmand Awards nacionals 2020 dins de la categoria University Press!🥇

🌍 I això no és tot, a més ara passarem a la fase internacional en la qual competirem amb publicacions d’altres 15 països!

📙 Podeu accedir al llibre en aquest enllaç i trobar-nos a l’apartat Pau Casals: https://buff.ly/36AaBLN

Us recordem la descripció del nostre plat:

DESCRIPCIÓ Amb aquest plat volem plasmar l’essència, el significat i les sensacions d’una de les peces més emblemàtiques tocades per Pau Casals, i fer-ho a través del joc de gustos, productes i textures. “El cant dels ocells” és una peça que Casals tocava en tots als seus concerts a l’exili com a record enyorat de la seva terra, i ens ha servit d’inspiració. Per aquesta raó la base d’aquest plat està elaborada amb ingredients que podem trobar al nostre paisatge: ametllers, garrofers, vinya, oliveres, mar, herbes de l’entorn. Alhora, la cançó és una peça amb una melodia senzilla i per aquesta raó hem escollit ingredients també senzills com la sardina per fer la base. Aquesta melo-dia suau, tranquil·la i captivadora ens ha inspirat en la cerca de les textures adients, i així hem elaborat aquesta mousse salada d’ametlles.Hi hem incorporat una base de bescuit molt esponjós de garrofa i ceba per remarcar la dolçor que desprèn aques-ta peça. Així mateix, sobre la sardina hi afegim el paisatge d’interior de la vinya i l’olivera, amb la pansa de xarel·lo i el caviar d’oli per aportar aquesta melositat que ens recorda EL CANT DELS OCELLSMUNICIPI:CalafellRESTAURANT: Vell Papiol CUINER: David Vernet Navarro els tempos de notes persistents. Pau Casals era un enamorat de la natura, ben present a la cançó i simbolitzada aquí amb un ventall de fulles silvestres, flors i brots.Ho presentarem sobre un plat creat per a l’ocasió en forma de violoncel on els ingredients es disposen de forma longitu-dinal com si fossin les cordes de l’instrument. La presentació reforça la conversió de la peça musical en una creació que es veu, fa olor, té gust i textures.INGREDIENTSSardina de la llotja de Vilanova, ametlla marcona, garrofa del Camp de Tarragona, most de vi del Penedès, Oli OOVE del Baix Penedès de la varietat arbequina, vinagre del Penedès, caviar d’oli Torclum (eco), herbes, brots i flors de temporada.RECOMANACIONSAconsellem acompanyar el plat amb un vi de xarel·lo que marida a la perfecció amb la part greixosa del peix blau, l’ametlla i l’oli. Les notes cítriques i d’herbes mediterrànies ipotenciaran el caràcter més salvatge del plat. L’Os Pedrer – Celler Un Sol Cel. Vi ecològic.Per als amants del pa: Pa Llonguet de Cal Badejo del Vendrell.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.