El llibre “La cuina dels Genis”
20520
post-template-default,single,single-post,postid-20520,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

El llibre “La cuina dels Genis”

El passat desembre el llibre “La Cuina dels Genis. Arrels per al futur”, nascut del projecte La Cuina dels Genis del que participem conjuntament amb Terra i Taula, ha estat guardonat amb el premi Gourmand Awards nacionals 2020 dins de la categoria University Press!🥇

🌍 I això no és tot, a més ara passarem a la fase internacional en la qual competirem amb publicacions d’altres 15 països!

📙 Podeu accedir al llibre en aquest enllaç i trobar-nos a l’apartat Pau Casals: https://buff.ly/36AaBLN

Us recordem la descripció del nostre plat:

DESCRIPCIÓ Amb aquest plat volem plasmar l’essència, el significat i les sensacions d’una de les peces més emblemàtiques tocades per Pau Casals, i fer-ho a través del joc de gustos, productes i textures. “El cant dels ocells” és una peça que Casals tocava en tots als seus concerts a l’exili com a record enyorat de la seva terra, i ens ha servit d’inspiració. Per aquesta raó la base d’aquest plat està elaborada amb ingredients que podem trobar al nostre paisatge: ametllers, garrofers, vinya, oliveres, mar, herbes de l’entorn. Alhora, la cançó és una peça amb una melodia senzilla i per aquesta raó hem escollit ingredients també senzills com la sardina per fer la base. Aquesta melo-dia suau, tranquil·la i captivadora ens ha inspirat en la cerca de les textures adients, i així hem elaborat aquesta mousse salada d’ametlles.Hi hem incorporat una base de bescuit molt esponjós de garrofa i ceba per remarcar la dolçor que desprèn aques-ta peça. Així mateix, sobre la sardina hi afegim el paisatge d’interior de la vinya i l’olivera, amb la pansa de xarel·lo i el caviar d’oli per aportar aquesta melositat que ens recorda EL CANT DELS OCELLSMUNICIPI:CalafellRESTAURANT: Vell Papiol CUINER: David Vernet Navarro els tempos de notes persistents. Pau Casals era un enamorat de la natura, ben present a la cançó i simbolitzada aquí amb un ventall de fulles silvestres, flors i brots.Ho presentarem sobre un plat creat per a l’ocasió en forma de violoncel on els ingredients es disposen de forma longitu-dinal com si fossin les cordes de l’instrument. La presentació reforça la conversió de la peça musical en una creació que es veu, fa olor, té gust i textures.INGREDIENTSSardina de la llotja de Vilanova, ametlla marcona, garrofa del Camp de Tarragona, most de vi del Penedès, Oli OOVE del Baix Penedès de la varietat arbequina, vinagre del Penedès, caviar d’oli Torclum (eco), herbes, brots i flors de temporada.RECOMANACIONSAconsellem acompanyar el plat amb un vi de xarel·lo que marida a la perfecció amb la part greixosa del peix blau, l’ametlla i l’oli. Les notes cítriques i d’herbes mediterrànies ipotenciaran el caràcter més salvatge del plat. L’Os Pedrer – Celler Un Sol Cel. Vi ecològic.Per als amants del pa: Pa Llonguet de Cal Badejo del Vendrell.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.