Mil·liari Q2Mil·liari Q2

Aquesta setmana us parlarem d’un vi de la nostra comarca,

Q2 Negre
Bodega: Mil·liari (Bisbal del Penedès, Baix Penedès)
Any:   2OO6
Varietat: 50% Cabernet Sauvignon i 50% Merlot
Graduació: 13,50 %
Preu: 20€

Aquesta bodega és relativament jove, va ser creada per Rafel Pijoan l’any 1999.
Aquest celler elabora moltes gammes de vins, totes molt ben treballades, però voldríem remarcar la línia de productes Q2.

El Mil·liari Q2 negre està elaborat amb un cupatge de Merlot i Cabernet Sauvignon. El destacable d’aquest vi recau en l’elaboració. Aquest és introduït directament en botes de roure. Un cop ha acabat el primer procès de la fermentació és porta a terme la tècnica del “batonnge”. Aquesta consisteix a tornar a ficar en suspensió les mares del vi. Aquest procès es fas amb l’ajuda d’una pala durant l’envelliment del vi desprès de la fermentació. Aquesta tècnica acaba donant cos al vi i permet desenvolupar els sabors més complexos.

Aquest vi al cap d’una estona de servir-lo desenvolupa aromes de fruites vermelles molt madures acompanyades de tocs torrats de fusta. Un cop en boca és un vi complex i dens amb final agradable i persistent.

És un vi molt adient per moments especials, per gaudir-lo amb bona companyia.

Escrit per Joana Navarro i David Vernet

Esta semana os hablaremos de un vino de nuestra comarca,

Q2 Negro
Bodega: (Bisbal del Penedès, Baix Penedès)
Año: 2OO6
Variedad: 50% Cabernet Sauvignon y 50% Merlot
Graduación: 13,50%
Precio: 20 €

Esta bodega es relativamente joven, fue creada por Rafael Pijoan en 1999.
Esta casa elabora muchas gamas de vinos, todas muy bien trabajadas, pero quisiéramos destacar la línea de productos Q2.

El Mil·liari Q2 negro está elaborado con un coupage de Merlot y Cabernet Sauvignon. Lo destacable de este vino recae en la elaboración. Este es introducido directamente en barricas de roble. Una vez ha terminado el primer proceso de la fermentación se lleva a cabo la técnica del “batonnge”. Esta consiste en volver a meter en suspensión las madres del vino. Este proceso se hace con la ayuda de una pala durante el envejecimiento del vino después de la fermentación. Esta técnica acaba dando cuerpo al vino y permite desarrollar los sabores más complejos.

Este vino al cabo de un rato de servir desarrolla aromas de frutas rojas muy maduras acompañadas de toques tostados de madera. Una vez en boca es un vino complejo y denso con final agradable y persistente.

Es un vino muy adecuado para momentos especiales, para disfrutarlo en buena compañía.

 

Escrito por Joana Navarro y David Vernet

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.