Pa de vidrePan de cristal

En l’anterior article incorporavem el pa de vidre en una plat, un producte que des fa un temps és habitual trobar-lo a les cartes de restaurant. Tot i així, us voldria aclarir el concepte i característiques d’aquest pa tan especial.

Aquest tipus de pa està elaborat de forma artesana. D’aquesta manera s’aconsegueix produir un pa amb una crosta molt fina i cruixent, i  una molla molt porosa que li atorga lleugeresa.

Alhora de coure’l s’obté una barra amb doble textura, cruixent i esponjosa al mateix temps. Aquest pa va molt bé per ressaltar productes com les anxoves del Cantàbric o encenalls de pernil ibèric de gla.

També és molt recomanable tallar-lo en llesques fines i coure-les fins obtenir una textura totalment cruixent per donar personalitat en algun plat com per exemple l’amanida tèbia de pop.

Pa de vidre amb anxoves del Cantàbric

En el anterior artículo incorporavamos el pan de cristal en un plato, un producto que desde hace un tiempo es habitual encontrarlo en las cartas de restaurante. Sin embargo, querría aclarar el concepto y características de este pan tan especial.

Este tipo de pan está elaborado de forma artesanal. De esta manera se consigue producir un pan con una corteza muy fina y crujiente, y una miga muy porosa que le otorga ligereza.

Al cocerlo se obtiene una barra con doble textura, crujiente y esponjosa al mismo tiempo. Irá muy bien para resaltar ingredientes como unas anchoas del Cantábrico o virutas de jamón ibérico de bellota.

También es muy recomendable cortarlo en rebanadas finas y cocerlas hasta obtener una textura totalmente crujiente para dar personalidad en algún plato como por ejemplo la ensalada tibia de pulpo.

Pan de cristal con anchoas del Cantábrico

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.