Oli d’oliva verge extra Torclum / Pa amb xocolata i oli d’olivaAceite de oliva virgen extra Torclum / Pan co chocolate y aceite de oliva
1124
post-template-default,single,single-post,postid-1124,single-format-standard,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.3.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Oli d’oliva verge extra Torclum / Pa amb xocolata i oli d’olivaAceite de oliva virgen extra Torclum / Pan co chocolate y aceite de oliva

Us volem presentar l’oli d’oliva verge extra amb certificat D.O.P. de qualitat Siurana anomenat Torclum.
Aquest és un oli elaborat per la família Pascual i Solé a la Bisbal del Penedès a la comarca del Baix Penedès (Tarragona) on hi tanquen tot el cercle productiu, des del cultiu de les oliveres fins a la comercialització del seu propi producte, intentant evitar intermediaris a fi i efecte de poder servir un producte de màxima qualitat.
Aquesta empresa familiar du a terme un tipus de cultiu sostenible,des de fa molts anys, el sistema anomenat Producció Integrada ( P.I.), i actualment en conversió a cultiu ecològic.
En aquest tipus de cultiu s’eviten tot tipus de tractaments amb productes químics, com també s’eviten l’aplicació d’adobs químics, passant a utilitzar productes totalment naturals buscant aconseguir  una millor qualitat en el cultiu i com no, amb la qualitat del producte final, l’oli.
Per dur a terme aquest cultiu es fan servir tècniques basades en el la prevenció i l’aprofitament de recursos naturals.
Alhora de fer el control de plagues, s’ha de fer amb diversos sistemes preventius: mantenint d’una capa d’herba al terra per crear una microfauna amb depredadors favorables que evitaran els atacs de possibles plagues, utilització de melasses atraients, trampes amb feromones, sistemes de confusió sexual, etc.
Al mateix temps aprofiten l’adob orgànic extret i degudament manipulat d’unes granges que estan situades dins la mateixa finca.
Un dels trets diferencials alhora d’aconseguir aquest oli extraordinari és durant la collita i elaboració, amb el que la família Pascual i Solé, intenta segons l’anyada, de fer la recollida de les olives tan primerenques com pugui, aconseguint així un afruitat de l’oli molt alt i al mateix temps l’obtenció d’un color verd immillorable.
Però molt important és el procés  de recol•lecció ja que per potenciar les notes aromàtiques forjades durant el llarg de l’any aquestes no poden sobrepassar les deu hores un cop collides de l’arbre, evitant així possibles oxidacions  que afectarien molt negativament en la qualitat final de l’oli.
El procés dins del molí el porten amb un control estricte en cada pas, començant per la neteja de les olives, durant molturació i extracció evitar temperatures elevades en la pasta (no sobrepassant mai els 25°C de temperatura)  extraient-ne així l’oli  flor, ja què com més temperatura li donem a la pasta alhora de fer el premsat també sortirà més quantitat d’oli, però de molt menys qualitat, ja què llavors també se n’extreuen margarines, ceres, etc.
Arribat en aquest punt només queda la distribució del producte i en Jordi Pascual tampoc es desvincula de la relació productor – client (professional o particular).

D’aquesta manera a través de la seva botiga online o per telèfon us rebrà i repartirà la comanda personalment per tal d’establir una relació de confiança i alhora aclarir els dubtes sobre el món de l’oli que podeu tenir com a consumidors.
Remarcar que podeu viure i conèixer el món de l’oli a les seves finques a través d’explicacions i tastos amb el mateix productor. Torclum us proposa viure una experiència a través de l’oleoturisme.
Tot el control que fan en tot el procés de producció i elaboració converteixen aquest producte de qualitat en un company idoni pels nostres plats. Per aquest motiu és el nostre oli d’amaniment, especialment en les nostres amanides, plats i vinagretes. A més de ser l’oli d’oliva que us servirem a taula.

jordi pascualTorclum
Productor: Jordi Pascual Solé
Adreça: Av. Pau Casals, 5
43717, La Bisbal del Penedès
Telèfon: 615 602 582 / 620 148 362
info@torclum.com
www.torclum.com

 

A continuació trobareu dues receptes versionades d’uns del berenars antics que s’haurien de recuperar, el pa amb oli i xocolata.

A més, les trufes les trobareu durant tot l’any a la nostra carta

Trufes gelades de xocolata farcides d’oli d’oliva verge extra Torclum i arrebossades amb pa cruixent.

Aquesta combinació no és una cosa nova a la cultura gastronòmica de casa nostra, ja que el pa amb oli i xocolata o el famós pa amb vi i sucre són un llegat que ens han deixat els nostres avantpassats i que el Corpus de la Cuina Catalana recull en el seu receptari.

La recepta tradicional per fer un bon berenar és ben fàcil: una llesca de pa, un bon raig d’oli d’oliva verge extra i finalment la xocolata esmicolada o ratllada. A més, si hi afegiu uns cristalls de sal us ressaltaran encara més els sabors.

Tot i així, nosaltres us proposem dues versions més:

Trufes gelades de xocolata farcides d’oli d’oliva verge extra Torclum i arrebossades amb pa cruixent

Per 4-6 persones

Ingredients:
1 llesca de pa torrat esmicolat
Oli d’oliva verge extra
Escames de sal (Sal Maldon o similar)

Per les trufes gelades de xocolata:
250 gr de nata
220 gr de xocolata 70%

Elaboració:
Primer de tot, omplir una màniga pastissera amb oli d’oliva verge extra. Deixar-la tota la nit en una nevera amb una temperatura molt freda,  d’aquesta manera aconseguirem texturitzar l’oli per poder farcir desprès les trufes. Una altra opció és ficar-la al congelador durant una hora per endurir-la més ràpid sense arribar a congelar totalment, ja que sinò seria més difícil per fer el muntatge de les trufes.

Per les trufes, simplement muntar la nata i afegir
la xocolata desfeta. La xocolata no pot estar massa calenta ja que si no faria perdre l’aire i la lleugeresa final de la trufa. Omplir un altra màniga amb la mescla de xocolata. Amb un motlle semiesfèric fer les trufes i farcir-les amb l’oli texturitzat com podeu observar en la següent fotografia. Finalment  acabar de tapar amb més xocolata i reservar al congelador. Tot aquest procès ha de ser molt ràpid per poder segellar l’oli abans que torni a ser líquid.

Alhora de servir simplement arrebossar-les amb pa torrat esmicolat per donar-li un toc cruixent. Finalment, afegir un parell d’escames de sal per potenciar el gust.

Cremós de xocolata amb pa torrat, oli d’oliva verge extra i sal

Per 4-6 persones
Ingredients:
6 làmines de pa
Oli d’oliva verge extra
Escames de sal (Sal Maldon o similar)

Cremós de xocolata:
250 gr de nata 35%MG
250 gr de llet
5 rovells d’ous
400 gr de xocolata al 70%
50 gr de sucre (opcional)

Elaboració:
Per les làmines: Congelar la barra de pa i amb l’ajuda d’un ganivet o d’una màquina d’embotits fer làmines fines. Tot seguit amb una flamera donar-lis forma ondulada i coura-les al forn.
Per al cremós de xocolata: fer bullir la llet, nata i sucre (opcional). Quan arrenqui a bullir afegir-ho en un bol amb els rovells. D’aquesta manera obtindrem els 82 °C suficients per obtenir la consistència d’una crema anglesa. Tot seguit, afegir la xocolata i barrejar amb una espàtula per ajudar a desfer-la. Un cop estigui la mescla homogènia guardar en un recipient tapat a pell amb paper film a la nevera durant un mínim de 4 hores.
Muntatge:
Amb l’ajuda d’una cullera calenta de cafè fer “quenelles”. Ficar-les sobre el pa torrat ondulat. Afegir unes escames de sal i un raig d’oli d’oliva verge extra.

Os queremos presentar el aceite de oliva virgen extra con certificado DOP de calidad Siurana llamado Torclum.
Este es un aceite elaborado por la familia Pascual y Solé en la Bisbal del Penedès en la comarca del Baix Penedès (Tarragona) donde cierran todo el círculo productivo, desde el cultivo de los olivos hasta la comercialización de su propio producto, intentando evitar intermediarios a fin de poder servir un producto de máxima calidad.
Esta empresa familiar lleva a cabo un tipo de cultivo sostenible, desde hace muchos años, el sistema denominado Producción Integrada (PI), y actualmente en conversión a cultivo ecológico.
En este tipo de cultivo se evitan todo tipo de tratamientos con productos químicos, así como evitan la aplicación de abonos químicos, pasando a utilizar productos totalmente naturales buscando conseguir una mejor calidad en el cultivo y como no, con la calidad del producto final, el aceite.
Para llevar a cabo este cultivo se utilizan técnicas basadas en el la prevención y el aprovechamiento de recursos naturales.
La hora de hacer el control de plagas, se debe hacer con varios sistemas preventivos: manteniendo una capa de hierba en el suelo para crear una microfauna con depredadores favorables que evitarán los ataques de posibles plagas, utilización de melazas atrayentes, trampas con feromonas, sistemas de confusión sexual, etc.
Al mismo tiempo aprovechan el abono orgánico extraído y debidamente manipulado de unas granjas que están situadas dentro de la misma finca.
Uno de los rasgos diferenciales a la hora de conseguir este aceite extraordinario es durante la cosecha y elaboración, con lo que la familia Pascual y Solé, intenta según la añada, de hacer la recogida de las aceitunas lo mas temprano que se pueda, consiguiendo así un afrutado de el aceite muy alto y al mismo tiempo la obtención de un color verde inmejorable.
Pero muy importante es el proceso de recolección ya que para potenciar las notas aromáticas forjadas durante el largo del año éstas no pueden sobrepasar las diez horas una vez cosechadas del árbol, evitando así posibles oxidaciones que afectarían muy negativamente en la calidad final del aceite.
El proceso dentro del molino lo llevan con un control estricto en cada paso, empezando por la limpieza de las aceitunas, durante molturación y extracción evitar temperaturas elevadas en la pasta (no sobrepasando nunca los 25 ° C de temperatura) extrayendo así el aceite flor, ya que cuanto más temperatura le damos a la pasta durante el prensado también saldrá más cantidad de aceite, pero de mucho menos calidad, ya que entonces también se extraen margarinas, ceras, etc.

Llegado a este punto sólo queda la distribución del producto y Jordi Pascual tampoco se desvincula de la relación productor – cliente (profesional o particular).
De esta manera a través de su tienda online o por teléfono le recibirá y repartirá el pedido personalmente para establecer una relación de confianza y al mismo tiempo despejar las dudas sobre el mundo del aceite que puede tener como consumidores.

Remarcar que puede vivir y conocer el mundo del aceite en sus fincas a través de explicaciones y catas con el mismo productor. Torclum propone vivir una experiencia a través del oleoturismo.
Todo el control que hacen en todo el proceso de producción y elaboración convierten este producto de calidad en un compañero idóneo para nuestros platos. Por este motivo es nuestro aceite de aderezo, especialmente en nuestras ensaladas, platos y vinagretas. Además de ser el aceite de oliva que le serviremos en la mesa.

Torclumjordi pascual
Productor: Jordi Pascual Solé
Adreça: Av. Pau Casals, 5
43717, La Bisbal del Penedès
Telèfon: 615 602 582 /
620 148 362

info@torclum.com
www.torclum.com

 

Además, esta semana en nuestra carta de postres os proponemos una versión del pan con aceite y chocolate:

Trufas heladas de chocolate rellenas de aceite de oliva virgen extra Torclum y rebozadas con pan crujiente.

Esta combinación no es algo nuevo en la cultura gastronómica de nuestro país ya que el pan con aceite y chocolate o el famoso pan con vino y azúcar son un legado que nos han dejado nuestros antepasados ​​y que el Corpus de la Cocina Catalana recoge en su recetario.

La receta tradicional para hacer una buena merienda es bien fácil: una rebanada de pan, un buen chorro de aceite de oliva virgen extra y finalmente el chocolate desmenuzado o rallado. Además, si añade unos cristales de sal te resaltarán aún más los sabores.

Sin embargo, nosotros os proponemos dos versiones más:

Trufas heladas de chocolate rellenas de aceite de oliva virgen extra Torclum y rebozadas con pan crujiente.
Para 4-6 personas

Ingredientes:
1 rebanada de pan tostado desmenuzado
Aceite de oliva virgen extra
Escamas de sal (Sal Maldon o similar)

Para las trufas heladas de chocolate:
250 gr de nata
220 gr de chocolate 70%

Elaboración:
Primero de todo, llenar una manga pastelera con aceite de oliva virgen extra. Dejarla toda la noche en una nevera con una temperatura muy fría. De esta manera conseguiremos texturizar el aceite para poder rellenar después las trufas. Otra opción es meter en el congelador durante una hora para endurecerla más rápido sin llegar a congelar totalmente, ya que sino sería más difícil para hacer el montaje de las trufas.

Para las trufas, simplemente montar la nata y añadir
el chocolate caliente. El chocolate no puede estar demasiado caliente ya que si no haría perder el aire y la ligereza final de la trufa. Llenar otra manga con la mezcla de chocolate. Con un molde semiesférico hacer las trufas y rellenarlas con el aceite texturizado como podéis observar en la siguiente fotografía. Finalmente terminar de tapar con más chocolate y reservar en el congelador. Todo este proceso debe ser muy rápido para poder sellar el aceite antes de que vuelva a ser líquido.

A la hora de servir simplemente rebozarlas con pan tostado desmenuzado para darle un toque crujiente. Finalmente, añadir un par de escamas de sal para potenciar el sabor.

Cremoso de chocolate con pan tostado, aceite de virgen extra y sal

Para 4-6 personas
Ingredientes:
6 láminas de pan
Aceite de oliva virgen extra
Escamas de sal (Sal Maldon o similar)
Cremoso de chocolate:
250 gr de nata 35% MG
250 gr de leche
5 yemas de huevos
400 gr de chocolate al 70%
50 gr de azúcar (opcional)

Elaboración:
Para las láminas: Congelar la barra de pan y con la ayuda de un cuchillo o de una máquina de embutidos hacer láminas finas. A continuación con una flanera darles forma ondulada y cocerlas en el horno.
Para el cremoso de chocolate: hervir la leche, nata y azúcar (opcional). Cuando empiece a hervir añadir en un bol con las yemas. De esta manera obtendremos los 82 ° C suficientes para obtener la consistencia de una crema inglesa. A continuación, añadir el chocolate y mezclar con una espátula para ayudar a deshacerla. Una vez esté la mezcla homogénea guardar en un recipiente tapado a piel con papel film en la nevera durante un mínimo de 4 horas.
Montaje:
Con la ayuda de una cuchara caliente de café hacer “quenelles”. Meterlas sobre el pan tostado ondulado. Añadir un poco de escamas de sal y un chorrito de aceite de oliva virgen extra.

David Vernet

1 Comment

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.