Voleu conèixer un dels nostres productors? Visita a Calçot del MontmellDesea conocer uno de nuestros productores? Visita a Calçot del Montmell

Aquest passat cap de setmana ja vam donar per finalitzades les Jornades Gastronòmiques del Calçot del Montmell en què durant 15 dies heu pogut gaudir de diversos plats en què el Calçot amb IGP Calçot de Valls elaborat per Jaume Solé ha estat el protagonista. Tot i què les  jornades gastronòmiques organitzades per Terra i Taula han finalitzat podeu seguir gaudint d’aquest producte a la nostra carta i menú fins que duri la temporada ja que és un producte de qualitat i de la nostra comarca que ens agrada treballar a la cuina d’una manera diferent.

A més us volem recomanar una activitat que tindrà lloc aquest diumenge i que participarem amb alguna degustació. Us proposem una visita a la mateixa finca del productor per conèixer in-situ tot el que envolta el cultiu del calçot. Sabeu quants calçots surten d’una ceba? Que significar “calçar el calçot”? Perquè el cultiu és bianual? I aprofitant la visita i què en Jaume és viticultor us explicarà uns dels treballs més importants de la vinya, la poda. Sabeu que hi ha diversos tipus de poda? Determinarà la qualitat i quantitat? Com evitar que el cep envelleixi més lentament? De ben segur que no us deixarà indiferents. A més, al final de la visita hi haurà una petita degustació del calçot. Per part nostra una botifarra farcida de calçots del Montmell fumats i salsa amb maridatge del celler Avgvstvs. Voleu apuntar-se? Voleu més informació? Ho trobareu tot a l’article de Terra i Taula.

També recordar-vos que totes les jornades van acompanyades d’un taller de cuina dedicat al producte protagonista. Aquest passat dimarts va tenir lloc el de la Cuina del Calçot amb èxit de participació exhaurint ràpidament les places. Us anirem informant dels propers tallers basats en una explicació de tècniques, elaboracions, plats i degustacions amb maridatge. No us ho deixeu perdre!

Este pasado fin de semana ya dimos por finalizadas las Jornadas Gastronómicas del Calçot del Montmell en que durante 15 días habéis podido disfrutar de varios platos en los que el Calçot con IGP Calçot de Valls elaborado por Jaume Solé ha sido el protagonista. A pesar de que las jornadas gastronómicas organizadas por Terra y Taula han finalizado puede seguir disfrutando de este producto en nuestra carta y menú hasta que dure la temporada ya que es un producto de calidad y de nuestra comarca que nos gusta trabajar en la cocina de una manera diferente.

Además os queremos recomendar una actividad que tendrá lugar este domingo y que participaremos con alguna degustación. Os proponemos una visita a la misma finca del productor para conocer in-situ todo lo que rodea el cultivo del calçot. Sabéis cuántos calçots salen de una cebolla? Que significar “calzar el calçot”? Porque el cultivo es bianual? Y aprovechando la visita y qué Jaume es viticultor les explicará unos de los trabajos más importantes de la vid, la poda. Sabéis que hay varios tipos de poda? Determinará la calidad y cantidad? Cómo evitar que la cepa envejezca con más lentidud? Seguro que no os dejará indiferentes. Además, al final de la visita habrá una pequeña degustación del calçot. Por nuestra parte una butifarra rellena de calçots del Montmell ahumados y salsa con maridaje de la bodega Avgvstvs. Desea apuntarse? Desea más información? Lo encontraréis todo en el articulo de Terra i Taula.

También recordaros que todas las jornadas van acompañadas de un taller de cocina dedicado al producto protagonista. Este pasado martes tuvo lugar el de la Cocina del Calçot con éxito de participación agotando rápidamente las plazas. Os iremos informando de los próximos talleres basados ​​en una explicación de técnicas, elaboraciones, platos y degustaciones con maridaje. No os lo perdáis!

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.