Recomanacions i últim cap de setmana menú gastronòmic del XatóRecomendaciones y último fin de semana menú gastronómico del Xató

Amanida Xató
Ens trobem a la recta final de les jornades gastronòmiques del Xató a Calafell.  Fins aquest diumenge trobareu  el nostre menú gastronòmic en què el protagonista és el Xató, amanida d’hivern per excel·lència al Penedès i Garraf.

Aquest menú està format per un aperitiu basat amb els ingredients amb salaó que podem trobar al Xató, tonyina, bacallà i anxova.

L’entrant com no podria ser d’una altra manera és el nostre xató amb la tradicional salsa acompanyada amb escarola del Vendrell i amb els tradiconals salaons de qualitat que l’acompanyen.

Tot seguit trobareu el peix, el llenguado de platja farcit de xirivia i acompanyat amb salsa de galeres. És en aquest mes en què aquest marisc  tan gustòs i alhora típic de la costa del Garraf i Costa Daurada s’expressen de la millor manera possible.

Finalment la carn, Cuixa de cabrit farcida amb un altre dels productes de temporada d’aquests mesos, el Calçot del Montmell acompanyat amb milfulles de patata i escarxofes.

Les postres, Crema catalana d’ametlla marcona, salsa de canyella i avellanes arrebossades amb garrofa, aquest un producte oblidat i tradicional del sud de Catalunya i què poc a poc de part dels restauradors es donen a conèixer les seves qualitats gastronòmiques.

Per consultar el menú complet i detallat podeu consultar el següent article.

A més, aquesta setmana afegim  una recomanació nova a la nostra carta de vi. “El Terrat”, vi blanc elaborat amb les varietats macabeu i muscat del Celler Mas Vicenç de la DO Tarragona situat al nord de la denominació,  l’Alt Camp.  A més per acompanyar les nostres postres el seu vi dolç “El Vi del Vent”  elaborat 100% amb Moscatell de Gra petit.
Aquest celler  re-evoluciona la tradició amb l’entrada de la nova generació d’enòlegs amb ganes de posicionar-se en el mapa vinícola a través de la recerca de la qualitat. En la propera visita no dubteu en preguntar-nos i gaudir d’aquest vins de la nostra veïna DO Tarragona.Finalment, us donem un motiu mes per visitar-nos. Aquest cap de setmana es celebra el 18e Mercat d’Estoc a Calafell, així doncs és un bona oportunitat per donar un tomb pel centre de la Platja de Calafell per fer compres i desprès quedar-se a dinar o sopar.

 

 Amanida Xató

Nos encontramos en la recta final de las jornadas gastronómicas del Xató en Calafell. Hasta este domingo encontrará nuestro menú gastronómico en el que el protagonista es el Xató, ensalada de invierno por excelencia en el Penedès y Garraf. Este menú está formado por un aperitivo basado en los ingredientes con salazón que podemos encontrar en el Xató, atún, bacalao y anchoa.

El entrante como no podría ser de otra manera es nuestro xató con la tradicional salsa acompañada con escarola El Vendrell y con los tradiconal salazones de calidad.

A continuación encontrará el pescado, el lenguado de playa relleno de Chirivía y acompañado con salsa de galeras. Es en este mes en que este marisco tan sabroso y al mismo tiempo típico de la costa del garraf y dorada se expresan de la mejor manera posible.
Finalmente la carne, Pierna de cabrito rellena con uno de los productos de temporada de estos meses, el Calçot El Montmell acompañado con milhojas de patata y alcachofas.
Los postres, Crema catalana de almendra marcona, salsa de canela y avellanas rebozadas con algarroba, éste un producto olvidado y tradicional del sur de Cataluña y que poco a poco parte de los restauradores lo dan a conocer por sus cualidades gastronómicas.
Para consultar el menú completo y detallado puede consultar el siguiente artículo.
Además, esta semana añadimos una recomendación nueva a nuestra carta de vino. “El Terrat”, vino blanco elaborado con las variedades macabeo y muscat de la Bodega Mas Vicenç de la DO Tarragona situado en el Alt Camp. Además para acompañar nuestros postres su vino dulce “El Vino del Viento” elaborado 100% con Moscatel de Grano pequeño.
Esta bodega re-evoluciona la tradición con la entrada de la nueva generación de enólogos con ganas de posicionarse en el mapa vinícola a través de la búsqueda de la calidad. En la próxima visita no dudéis en preguntarnos y disfrutar de este vinos de nuestra vecina DO Tarragona.
Finalmente, os damos un motivo más para visitarnos. Este fin de semana se celebra el 18e Mercado Fuera  Estoc en Calafell, así pues es un buena oportunidad para dar un paseo por el centro de la Playa de Calafell para realizar compras y después quedarse a comer o cenar.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.