Jornades gastronòmiques de Cuina Catalana al Baix PenedèsJornadas gastronómicas de Cocina Catalana del Baix Penedès

Terra i Taula ha organitzat unes altres jornades gastronòmiques que aquest cop giren al voltant de la Cuina Catalana. A més aquestes jornades tenen el suport i la col·laboració de l’Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica.

Del 13 al 28 d’abril podreu gaudir d’un bon grapat de plats de cuina catalana al nostre restaurant, tant  a la carta com al menú diari marcats amb el següent símbol de la marca Cuina Catalana:

Però per l’ocasió us hem preparat un menú gastronòmic en què la Cuina Catalana és la protagonista. A més, si ho desitgeu aquest menú anirà acompanyat amb maridatge de vins dels 4 cellers del col·lectiu Terra i Taula.

Menú gastronòmic de la Cuina Catalana amb o sense maridatge

Aperitius catalans,
Coca de recapte (364)/ Cap de vedella amb vinagreta (271) / Bacallà gratinat amb mussolina d’all (175)

Cava Reserva de la Música. Celler Jané Ventura (el Vendrell)

Entrant,
Verats escabetxats en fred (1126). Acompanyats amb amanides de la comarca

Vinyater 2012. Celler Partida de Creus (Bonastre)

Peix,
Suquet de peix (1019)
comprat directament a la Llotja de Vilanova
Xarel·lo 2011. Celler Sicus (Bonastre)

Carn,

Guatlles estofades (604). Acompanyades amb Arròs del tros (142)
Cabernet Sauvignon-Merlot 2009.  Celler Avgvstvs (el Vendrell)

Abans de les postres petita degustació de 3 formatges catalans,

Formatge de cabra del Vendrell i del país amb el nostre codonyat (382)
Postres tradicionals a escollir,

Crema catalana (442)/ Menjar blanc (668) / Braç de gitano (206)
Vi dolç de la comarca

Cafès acompanyats amb dolços catalans:

Cóc d’ametlla(358) i Llengües de gat  (624)

Menú servit per taules completes
Preu del menú sense maridatge: 33 € (IVA inclòs)
Preu maridatge per persona: 12 € (IVA inclòs)

Tots els plats estan inclosos en el Corpus del Patrimoni Culinari Català editat per L’institut Català de la Cuina. Entre parentésis podreu trovar el nº de recepta assignada dins el Corpus.

Finalment recomanar-vos les dues activitats que tindran lloc en paral·lel a les jornades gastronòmiques als restaurants:

– Dimarts, 30 d’abril a les 17.30h. Taller gastronòmic:La cuina catalana amb els productes del Baix Penedès:

Els 4 cuiners de Terra i Taula impartiran un taller de cuina catalana utilitzant tots els productes dels nostres productors. S’elaboraran diversos plats per formar un menú complet de cuina catalana amb productes de qualitat. Durant el taller els cuiners explicaran i faran servir tècniques culinàries per formalitzar un debat gastronòmic amb els assistents. La secció d’enòlegs de Terra i Taula faran un maridatge pels plats de cuina catalana del taller. Finalment degustació dels plats amb petits tastets acompanyats amb el vi proposat pels enòlegs. Durant el taller els assistents tindran les receptes en un llibret que podran endur-se en acabar el taller. Aquesta activitat és durà a terme a l’Aula gastronòmica Aplitec. Les places són limitades i amb reserva prèvia a info@terraitaula.cat o al telèfon 877 01 94 04


-Divendres, 19 d’abril a les 19h. Conferència sobre la Cuina Catalana i presentació de la Candidatura Unesco 2014 Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat:

Conferència a càrrec del president de l’Institut Català de la Cuina i padrí de Terra i Taula, Xavier Mestres sobre la Història de la Cuina Catalana des de el segle XIX fins a l’actualitat.Tot seguit la presentació oficial de la Candidatura Cuina Catalana Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO a la nostra comarca a càrrec de la directora de la FICCG la Sra. Pepa Aymamí. Aquesta conferencia tindrà lloc a la sala d’actes del Centre Cívic l’Estació del Vendrell situat a l’Avinguda Jaume Carner,1 del centre del Vendrell.

Terra i Taula ha organizado otras jornadas gastronómicas que esta vez giran alrededor de la Cocina Catalana. Además estas jornadas cuentan con el apoyo y la colaboración del Instituto Catalán de la Cocina y de la Cultura Gastronómica.

Del 13 al 28 de abril podrá disfrutar de un buen puñado de platos de cocina catalana en el restaurante, tanto en la carta como en el menú diario marcados con el siguiente símbolo de la marca Cocina Catalana:

Pero para la ocasión os hemos preparado un menú gastronómico en el que la Cocina Catalana es la protagonista. Además, si lo desea este menú irá acompañado con maridaje de vinos de los 4 bodegas del colectivo Terra i Taula.

Menú gastronómico de la Cocina Catalana con o sin maridaje

Aperitivos catalanes,
Coca de recapte (364) / Cabeza de ternera con vinagreta (271) / Bacalao gratinado con muselina de
ajo (175)

Cava Reserva de la Música. Bodega Jané Ventura (El Vendrell)

Entrante,
Caballas escabechadas en frío (1126). Acompañados con ensaladas de la comarca
Vinyater 2012. Bodega Partida  Creus (Bonastre)

Pescado,
Suquet de pescado (1019) comprado directamente en la Lonja de Vilanova
Xarel.lo 2011. Bodega Sicus (Bonastre)

Carne,
Codornices estofadas (604). Acompañadas con Arroz del “tros” (142)
Cabernet Sauvignon-Merlot 2009. Bodega Avgvstvs (El Vendrell)

Antes de los postres pequeña degustación de 3 quesos catalanes,
Queso de cabra de El Vendrell y del país con nuestro membrillo (382)

Postres tradicionales a escoger,
Crema catalana (442) / Manjar blanco  (668) / Brazo de gitano (206)
Vino dulce de la comarca

Cafés acompañados con dulces catalanes:
Coc de Almendras y Lenguas de gato

Menú servido únicamente a mesas completas
Precio del menú sin maridaje: 33 € (IVA incluido)
Precio del maridaje por persona: 13 € (IVA incluido)

Finalmente recomendaros las dos actividades que tendrán lugar en paralelo a las jornadas gastronómicas en los restaurantes:

– Martes, 30 de abril a las 17.30h. Taller gastronómico: La cocina catalana con los productos del Baix Penedès:

Los 4 cocineros de Terra i Taula impartirán un taller de cocina catalana utilizando todos los productos de nuestros productores. Se elaborarán diversos platos para formar un menú completo de cocina catalana con productos de calidad. Durante el taller los cocineros explicarán y utilizarán técnicas culinarias para formalizar un debate gastronómico con los asistentes. La sección de enólogos de Terra i Taula harán un maridaje por los platos de cocina catalana del taller. Finalmente degustación de los platos con pequeños degustaciones acompañados con el vino propuesto por enólogos. Durante el taller los asistentes tendrán las recetas en un libro que podrán llevarse al terminar el taller. Esta actividad se llevará a cabo en el Aula gastronómica Aplitec. Las plazas son limitadas y con reserva previa a info@terraitaula.cat o al teléfono 877 01 94 04

-Viernes, 19 de abril a las 19h. Conferencia sobre la Cocina Catalana y presentación de la Candidatura Unesco 2014 Cocina Catalana Patrimonio de la Humanidad:

Conferencia a cargo del presidente del Instituto Catalán de la Cocina y padrino de Terra i Taula, Xavier Mestres sobre la Historia de la Cocina Catalana desde el siglo XIX hasta la actualidad. Seguidamente la presentación oficial de la Candidatura Cocina Catalana Patrimonio de la Humanidad por la UNESCO en nuestra comarca a cargo de la directora de la FICCG D ª. Pepa Aymamí. Esta conferencia tendrá lugar en el salón de actos del Centro Cívico la Estación del Vendrell situado en la Avenida Jaume Carner, 1 del centro del Vendrell.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.