Jornades gastronòmiques del Formatge del PenedèsJornadas gastronómicas del Queso del Penedès
2225
post-template-default,single,single-post,postid-2225,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Jornades gastronòmiques del Formatge del PenedèsJornadas gastronómicas del Queso del Penedès

Formatgeria Marvall

Ja tornem a tenir aquí unes noves jornades gastronòmiques  de Terra i Taula basades en la promoció de la gastronomia del Baix Penedès i en els productes de qualitat que ens ofereixen els nostres productors de proximitat. Aquest cop el protagonista és el formatge del Penedès produït per Joan Martí, el qual vam visitar ja en darrer any.

Foto ala formatgeria Marvall

Visita a la formatgeria amb el propietari

Com en la resta de jornades organitzades per Terra i Taula aquestes es basen en extreure el potencial gastronòmic del producte a travès de diverses activitats.

JORNADES GASTRONÒMIQUES AL RESTAURANT. Del 25 de maig al 9 de juny.

El nostre restaurant ha preparat una carta gastronòmica en què el Formatge del Penedès és el protagonista

Plats:

Amanida de formatge fresc, ventresca de tonyina confitada i oli d’alfàbrega fresca

Amanida amb farcellet de pasta philo de formatge del Penedès, tomàquet, oliva negre i orenga. Acompanyat amb magret curat d’ànec

Amanida de formatge de cabra gratinat amb un toc de mel de Calafell. Acompanyada amb encenalls de pernil ibèric

Entrama de vedella amb salsa de formatge tou de cabra i vi blanc

Abans dels postres, un bon sortit de formatges,

Sortit de formatges del Penedès de Joan Martí de la formatgeria Marvall:

  • Formatge de Garrofa: Creat especialment gràcies a la unió de cuiners i productors
  • Formatge de cabra tipus “Garrotxa” semi-curat
  • Formatge de cabra tipus “Garrotxa” curat aromatitzat amb pebre
  • Formatge de cabra tipus “Garrotxa”curat  aromatitzat amb romaní
  • Formatge de cabra tou
  • A més, si sou uns amants dels formatge  podeu acompanyar-los també amb la resta formatges que disposem amb formatges catalans i de la resta del món.

Postres:

Mató artesà del Penedès, el nostre codony d’espígol, nous i mel de Calafell

Flam de mató del Penedès, “crumble “de postres de músic, daus del nostre codony i mel de Calafell

Braç de gitano farcit de mousse de fruits vermells.  Acompanyat amb els esfèrics líquids de iogurt de cabra artesà del Vendrell, gelatina de maduixa al natural, pols de gerds i roses cristal·litzades.

Iogurt natural de cabra amb fruita natural i salsa de maduixots

Tots aquests plats us recomanem que els gaudiu amb vins dels cellers del col·lectiu.

TALLER GASTRONÒMIC, LA CUINA DEL FORMATGE, 11 de juny:

Un dels punts en què gaudiu més a les jornades és en el taller de cuina que elaborem conjuntament amb els companys cuiners del col·lectiu per tal d’ensenyar a utilitzar a la cuina els productes de la nostra comarca. Com sempre nosaltres hi participarem i us animem que us apunteu. El taller sempre acaba amb el tast de les elaboracions amb el seu seu respectiu maridatge.

– JORNADA DE PORTES OBERTES, Dissabte 8 de juny:

Com a cuiners professionals forma part del nostre lema conèixer i visitar als productors per tal de poder transmetre o aprendre a fons sobre aquells productes que cuinem. Tot i així, des de Terra i Taula s’organitzen jornades de visites conjuntament amb el productor perquè el consumidor conegui de primera mà tot sobre els productes artesans i de qualitat de la nostra comarca. Us recomanem aquesta visita que constarà de visita amb el productor, tast amb maridatge i petit obsequi làctic

Podeu trobar tota la informació detallada de les activitats a la pàgina web del col·lectiu i concretament a l’article sobre les jornades gastronòmiques del formatge del Penedès.

Un dels punts clau d’aquestes jornades és la creació d’un formatge únic i nou gràcies a la unió i treball conjunt de productors i cuiners, el primer formatge de garrofa de Catalunya. En pròxims articles dedicarem un article dedicat exclusivament per aquest Formatge de Garrofa.

 

Formatgeria Marvall

Ya volvemos a tener aquí unas nuevas jornadas gastronómicas de Terra i Taula basadas en la promoción de la gastronomía del Baix Penedès basada en los productos de calidad que nos ofrecen nuestros productores de proximidad. Esta vez el protagonista es el queso del Penedès producido por Joan Martí, el cual visitamos ya en último año.

Foto ala formatgeria Marvall

Como en el resto de jornadas organizadas por Terra i Taula éstas se basan en extraer el potencial gastronómico del producto a través de diversas actividades.

JORNADAS GASTRONÓMICAS EN EL RESTAURANTE. Del 25 de mayo al 9 de junio.

Nuestro restaurante ha preparado una carta gastronómica en la que el Queso del Penedès es el protagonista

Platos:

Ensalada de queso fresco, ventresca de atún confitada y aceite de albahaca fresca

Ensalada con saquito de pasta philo de queso del Penedès, tomate, aceituna negra y orégano. Acompañado con magret curado de pato

Ensalada de queso de cabra gratinado con un toque de miel de Calafell. Acompañada con virutas de jamón ibérico

Entramado de ternera con salsa de queso blando de cabra y vino blanco

Antes de los postres, un buen surtido de quesos,

Surtido de quesos del Penedès de Joan Martí de la Quesería Marvall:

Queso de Algarroba: Creado especialmente gracias a la unión de cocineros y productores
Queso de cabra tipo “Garrotxa” semi-curado
Queso de cabra tipo “Garrotxa” curado aromatizado con pimienta
Queso de cabra tipo “Garrotxa” curado aromatizado con romero
Queso de cabra blando
Además, si sois unos amantes de los queso puede acompañarlos también con el resto quesos que disponemos con quesos catalanes y del resto del mundo.

Postre:

Requesón artesano del Penedès, nuestro membrillo de lavanda, nueces y miel de Calafell

Flan de requesón del Penedès, “crumble” de postre de músico, dados de nuestro membrillo y miel de Calafell

Brazo de gitano relleno de mousse de frutos rojos. Acompañado con los esféricos líquidos de yogur de cabra artesano del Vendrell, gelatina de fresa al natural, polvo de frambuesa y rosas cristalizadas.

Yogur natural de cabra con fruta natural y salsa de fresones

Todos estos platos se recomienda que los disfrutéis con vinos de las bodegas del colectivo.

– TALLER GASTRONÓMICO, LA COCINA DEL QUESO, 11 de junio:

Uno de los puntos en los que disfrutamos más durante las jornadas es en el taller de cocina que elaboramos conjuntamente con los compañeros cocineros del colectivo para enseñar a utilizar en la cocina los productos de nuestra comarca. Como siempre nosotros participaremos y os animamos a que os apunteis. El taller siempre termina con la cata de las elaboraciones con su su respectivo maridaje.

– JORNADA DE PUERTAS ABIERTAS, Sábado 8 de junio:

Como cocineros profesionales forma parte de nuestro lema conocer y visitar a los productores para poder transmitir o aprender a fondo sobre aquellos productos que cocinamos. Aún así, des de Terra i Taula  se organizan jornadas de visitas conjuntamente con el productor para que el consumidor conozca de primera mano todo sobre los productos artesanos y de calidad de nuestra comarca. Recomendamos esta visita que constará de visita con el productor, cata con maridaje y pequeño obsequio láctico

Puede encontrar toda la información detallada de las actividades en la página web del colectivo y concretamente en el artículo sobre las jornadas gastronómicas del queso del Penedès.

Uno de los puntos clave de estas jornadas es la creación de un queso único y nuevo gracias a la unión y trabajo conjunto de productores y cocineros, el primer queso de algarroba de Cataluña. En próximos artículos dedicaremos un artículo dedicado exclusivamente para este Queso de Algarroba.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.