Cossetans a taula! 2013Cosetanos a la mesa! 2013

Aquest estiu torna de nou ‘Terra Ibèrica’, el festival de divulgació del món ibèric que té com a eix principal la Ciutadella Ibèrica. Aquest any es celebra els 30 anys de la primera excavació a la ciutadella, en què s’han preparat activitats per aquesta celebració important pel nostre municipi.

Si vols aprendre una part important de la nostra història, gaudint al mateix temps de nombroses activitats preparades per a tu, no deixis de participar en els actes de Terra Ibèrica. Podeu trobar tota la informació a la web del festival.

Tot i així volem fer èmfasi en una de les activitats en què participo com a cuiner. Aquesta és un taller basat en cuina antiga que durem a terme a costat d’un arqueòleg de la Ciutadella. Aquest taller esta preparat per aprendre i conèixer els ingredients i elaboracions dels ibers però tanmateix per aplicar aquests ingredients i tècniques a la vostra cuina i sorprendre als vostres convidats amb un sopar iber. Podeu trobar tota la informació de l’activitat e inscripcions a la web del festival.

A més del dimarts 30 de juliol al 10 d’agost podeu gaudir de les jornades gastronòmiques Cossetans a Taula!

El nostre restaurant us proposa el menú del Cabdill de la Ciutadella

Aperitiu,

Crema freda de fesols amb “garum” d’anxoves

Primer plat;

Amanida de brots joves i herbes fresques amb coca tèbia de cereals de l’època (espelta, mill i civada) amb ceba, porro i alls tendres. Aquesta coca pot ser servida amb carn o peix (a escollir)

Peix blau de la costa iber
o
Conill amb escabetx de Kesse (poblat iber situat a l’actual Tarragona)

Segon plat,

La cuixa de cabrit dels cossetans farcida amb fruits secs. Acompanyat amb el seu propi suc aromatitzat amb herbes de muntanya del Comú de Calafell i petits tocs de defrutum (vi reduït)

o

Peix salvatge de llotja d‘Adarró (poblat iber situat a l’actual Vilanova) al vi blanc, fonoll, verduretes i pebre.
Postres acompanyats amb hidromel dels Cossetans, (a escollir)

Pastís de mató artesà de cabra de les “Guàrdies del Vendrell“ (nom de jaciment iber del Vendrell) amb nous i mel de Calafell

o

Pastís de figues amb salsa dolça de romaní i pinyons

Pa d’espelta dels cossetans inclòs en el menú

Cafès acompanyats amb petits dolços ibers


Preu 36 € (IVA i begudes no incloses)


Este verano vuelve de nuevo ‘Tierra Ibérica’, el festival de divulgación del mundo ibérico que tiene como eje principal la Ciudadela Ibérica. Este año se celebra los 30 años de la primera excavación en la ciudadela, en el que se han preparado actividades para esta celebración importante para nuestro municipio.

Si quieres aprender una parte importante de nuestra historia, disfrutando al mismo tiempo de numerosas actividades preparadas para ti, no dejes de participar en los actos de Tierra Ibérica. Puede encontrar toda la información en la web del festival.

Aún así, queremos hacer hincapié en una de las actividades en las que participo como cocinero. Esta es un taller basado en cocina antigua que llevaremos a cabo al lado de un arqueólogo de la Ciutadella. Este taller está preparado para aprender y conocer los ingredientes y elaboraciones de los íberos, al mismo tiempo para aplicar estos ingredientes y técnicas a su cocina y sorprender a sus invitados con una cena íbera. Puede encontrar toda la información de la actividad e inscripciones en la web del festival.

Además del martes 30 de julio al 10 de agosto se puede disfrutar de las jornadas gastronómicas Cosetanos a Mesa!

Nuestro restaurante propone el menú del Jefe de la Ciutadella

Aperitivo,

Crema fría de judías con “garum” de anchoas

Primer plato;

Ensalada de brotes jóvenes y hierbas frescas con coca tibia de cereales de la época (espelta, mijo y avena) con cebolla, puerro y ajos tiernos. Esta coca puede ser servida con carne o pescado (a elegir)

Pescado azul de la costa íbera
o
Conejo con escabeche de Kesse (poblado íbero situado en la actual Tarragona)

Segundo plato,

La pierna de cabrito de los cosetanos rellena con frutos secos. Acompañado con su propio jugo aromatizado con hierbas de montaña del Común de Calafell y pequeños toques de defrutum (vi reducido)

o

Pescado salvaje de lonja de Adarró (poblado íbero situado en la actual Vilanova) al vino blanco, hinojo, verduras y pimienta.

Postres acompañados con hidromiel los Cosetanos, (a elegir)

Pastel de requesón artesano de cabra de las “Guardias del Vendrell” (nombre de yacimiento íbero del Vendrell) con nueces y miel de Calafell

o

Pastel de higos con salsa dulce de romero y piñones

Pan de espelta los cosetanos incluido en el menú

Cafés acompañados con pequeños dulces íberos

Precio 36 € (IVA y bebidas no incluidos)

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.