Sopa freda de Xarel·lo amb les seves notes aromàtiquesSopa fría de Xarel·lo con sus notas aromàticas

De ben segur que haureu tastat molts cops vins de la varietat emblemàtica del Penedès, però l’heu menjat mai?

Us proposem aquestes postres dolces elaborades amb most de Xarel·lo Suc de Vida del Penedès texturitzat (lligada amb fred, sense aplicar temperatura per respectar el producte) i acompanyada amb les notes aromàtiques tradicionals que trobem en aquest most i en molts vins de Xarel·lo com són la poma, la pera, el codony i el fonoll. En aquestes postres les notes aromàtiques es presenten amb fruites confitades en fred i buit (la poma en xarop de fonoll i la pera amb caramel lleuger), el codonyat d’elaboració pròpia, la gelatina de fonoll i finalment la  flor de fonoll de muntanya.

El Most Suc de Vida de Xarel.lo és un producte elaborat per Daniel Pascual al Penedès. Aquest most és elaborat amb collita pròpia de la seva finca a mà. A continuació el raïm es premsat molt suaument per extreure l’essència. A partir d’aquí  és pasteuritzat per tal d’evitar la fermentació que el convertiria en vi i alhora ens permet gaudir-lo tot l’any. En Daniel pràctica una viticultura lliure de pesticides i herbicides, per tant els seus productes són ecològics o en conversió certificats per la CCPAE. En conclusió, una inciativa pionera i amb gran valor afegit que podem trobar a casa nostra i què de ben segur donarà molt a parlar. Podeu trobar tota la informació d’aquest productor a la seva web i descobrir tot el què hi ha darrera d’aquest gran producte. A més, si visiteu la web hi trobareu molts altres aspectes per entendre la seva filosofia basada en la idea de compartir i trasnmetre l’essència de la vinya i la viticultura a travès de diverses propostes.

Així doncs, quan vingueu al nostre restaurant grans i petits podeu gaudir d’aquest most natural (Varietat Macabeu)  i saludable en substitució d’altres refrigerants tradicionals e industrials.

I pel que fa el most a la cuina, de ben segur que aquesta sopa és la primera d’altres que vindran per seguir gaudint i alhora aprendre sobre les diverses varietats que treballa en Daniel Pascual. Quina millor manera de recordar i aprendre e identificar algunes de les aromes que trobem en una copa de vi si també ens les podem menjar, veritat?

Tanmateix seguirem provant noves aplicacions a la nostra cuina per tal de poder oferir al plat una part del  nostre paisatge, el Penedès.

 

 Seguro que habréis probado muchas veces vinos de la variedad emblemática del Penedès, pero la has comido nunca?

Os proponemos estos postres dulces elaborados con mosto de Xarel.lo Suc de Vida del Penedès texturizado (ligada en frío para respetar el producto) y acompañada con las notas aromáticas tradicionales que encontramos en este mosto y en muchos vinos de Xarel.lo como son la manzana, la pera , el membrillo y el hinojo. En este postre las notas aromáticas se presentan con frutas confitadas en frío y vacío (la manzana en jarabe de hinojo y la pera con caramelo ligero), el membrillo de elaboración propia, la gelatina de hinojo con flor de hinojo de montaña.

El Most Suc de Vida de Xarel.lo es un producto elaborado por Daniel Pascual en el Penedès. Este mosto es elaborado con cosecha propia de su finca a mano. A continuación la uva es prensada muy suavemente para extraer la esencia. A partir de aquí es pasteurizado para evitar la fermentación que lo convertiría en vino y al mismo tiempo nos permite disfrutarlo todo el año. Daniel práctica una viticultura libre de pesticidas y herbicidas, por lo tanto sus productos son ecológicos o en conversión certificados por la CCPAE. En conclusión, una iniciativa pionera y con gran valor añadido que podemos encontrar en nuestra casa y que a buen seguro dará mucho que hablar todavía. Puede encontrar toda la información de este productor en su web y descubrir todo lo que hay detrás de este gran producto. Además descubrirèis la filosofia y la manera de entender y compartir la viticultura de Daniel.

Así pues, cuando venga a nuestro restaurante grandes y pequeños pueden disfrutar de este mosto natural (Variedad Macabeo) y saludable en sustitución de otros refrigerantes tradicionales e industriales.

Y en cuanto el mosto en la cocina, seguro que esta sopa es la primera de otras que vendrán para seguir disfrutando y a la vez aprender sobre las diversas variedades que trabaja en Daniel Pascual. Qué mejor manera de recordar y aprender identificando aromas cuando tomamos una copa de vino si también nos las podemos comer, ¿verdad?

Al mismo tiempo seguiremos probando nuevas aplicaciones en nuestra cocina para poder ofrecer al plato una parte de nuestro paisaje, el Penedès.

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.