Camp de la Sort, horta naturalCamp de la Sort, horta natural

Massís de Bonastre - Camp de la Sort

La horta és un dels aspectes més importants alhora de configurar un plat. Les verdures formen plats principals o acompanyaments que els hi hem de donar l’atenció suficient i escollir-les bé perquè el conjunt d’un plat esdevingui rodó. Per aquesta raó us volem presentar i donar a conèixer un dels nostres productors del Baix Penedès el qual ens serveix els productes d’horta naturals i cultivats de manera ecològica i respectuosa amb el creixement de la mateixa planta i del seu entorn aconseguint un producte de primera qualitat.

 

Espigalls / Api / Enciams

Camp de la Sort (Bonastre-Baix Penedès) està estructurada com una associació la qual treballa amb una producció  d’horta per tal d’aconseguir pas a pas una sobirania alimentària de proximitat i ecològica. Aquesta associació treballa conjuntament amb xarxa amb diverses pagesos per tal de poder disposar d’una gamma amplia de productes per tal poder servir una varietat més amplia de productes. Des del nostre punt de vista és molt positiu aquesta re-evolució de gent jove que es dedica a la pagesia i que col·laboren entre ells.  Creiem que és una bona manera d’organització per tal de poder ser una alternativa forta i fiable.  A més la nova manera de comercialització s’adapta als nous temps oferin cistelles i horta acabada de collir a través de la venta per internet i amb  la posterior distribució a través de punts de venta directa o a domicili.

Escarola de temporada

Com a cuiners podem afirmar que la utilització d’aquests productes amb valor afegit que ens ofereix Camp de la Sort són d’una qualitat superior. Un dels recursos més fàcils i eficients a la cuina és la experimentació i comparació dels productes entre sí. Les diferències en els resultats entre un producte natural, fresc i ecològic  amb un de cultiu “convencional” és enorme. El gust, la textura, color i el resultat final sempre són altament satisfactoris donant un caràcter i un acabat de qualitat en les  nostres elaboracions.

Daniel Mercader

Les  fotografies van ser realitzades aquest febrer amb Daniel Mercader, principal propulsor de Camp de la Sort. En Daniel és un enamorat de la seva terra i parcel·la que conrea, i així m’ho va transmetre amb les seves explicacions i visita per l’horta.  Us proposem seguir el blog i xarxes socials de Camp de la Sort per tal de conèixer la seva feina però també de participar i poder gaudir d’alguna de les activitats que organitzen al llarg de l’any. També remarcar, que en Daniel és un dels integrants del col·lectiu Terra i Taula, i que des de aquest col·lectiu també treballem per promocionar la horta, com va fer aquest passat mes de novembre.

Col de Paperina

 

La huerta es uno de los aspectos más importantes a la hora de configurar un plato . Las verduras forman platos principales o acompañamientos que les tenemos que dar la atención suficiente y elegir bien porque el conjunto de un plato sea redondo . Por esta razón os queremos presentar y dar a conocer uno de nuestros productores del Baix Penedès el cual nos sirve los productos de huerta naturales y cultivados de manera ecológica y respetuosa con el crecimiento de la misma planta y de su entorno consiguiendo un producto de primera calidad .

Camp de la Sort ( Bonastre – Tarragona) está estructurada como una asociación que trabaja por una producción de huerta y una soberanía alimentaria de proximidad y ecológica . Esta asociación trabaja conjuntamente con red con varias agricultores para poder disponer de una gama amplia de productos para poder servir una variedad más amplia de productos . Desde nuestro punto de vista es muy positivo esta re-evolución de gente joven que se dedica a la agricultura y que colaboran entre ellos . Creemos que es una buena manera de organización para poder ser una alternativa fuerte y fiable. Además la nueva manera de comercialización se adapta a los nuevos tiempos ofreciendo cestas y huerta recién recogida a través de la venta por internet y con la posterior distribución a través de puntos de venta directa o domicilio .


Como cocineros podemos afirmar que la utilización de estos productos con valor añadido que nos ofrece Camp de la Sort son de una calidad superior . Uno de los recursos más fáciles y eficientes en la cocina es la experimentación y comparación de los productos entre sí . Las diferencias en los resultados entre un producto natural , fresco y ecológico con un de cultivo ” convencional ” es enorme . El sabor , la textura , color y el resultado final siempre son altamente satisfactorios dando un carácter y un acabado de calidad en nuestras elaboraciones .

Las siguientes fotografías fueron realizadas en febrero con Daniel Mercader , principal propulsor de Camp de la Sort. Daniel es un enamorado de su tierra y parcela que cultiva , y así me lo transmitió con sus explicaciones y visita por la huerta . Os proponemos seguir el blog y redes sociales de Camp de la Sort para conocer su trabajo pero también de participar y poder disfrutar de alguna de las actividades que organizan a lo largo del año. También remarcar , que Daniel es uno de los integrantes del colectivo Terra i Taula , y que desde este colectivo también trabajamos para promocionar la huerta , como hizo este pasado mes de noviembre.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.