Jornades gastronòmiques Arrossejat de Calafell 2014Jornadas gastronómicas de Arrossejat de Calafell 2014

Arrossejat

Arrossejat de Calafell

Quan arriba el mes de juny l’Arrossejat de Calafell esdevé protagonista al municipi. Tot i que nosaltres és un plat que sempre hem tingut a la carta tot l’any és durant aquest mes que us hem preparat un Menú especial el qual l’Arrossejat, algunes degustacions marineres i els productes i vins del Baix Penedès són els protagonistes.

Des de el respecte però també amb sinceritat, aquest plat al llarg dels anys s’ha diversificat en alguns sectors introduin canviis que fan perdre els seus orígens senzills de pescador i que per tant minvant la seva rigorositat alhora de transmetre l’autenticitat d’aquest plat, la seva història, la seva raó de ser i les seves arrels.

Us proposo algunes preguntes per aquest plat de cuina de bord dels pescadors: Perquè l’Arrossejat no s’elabora només amb rap? Perquè a L’Arrossejat no hi ha altres productes com gambes, calamar o sípia? Perquè es mengen l’arròs/fideus desprès del peix ? Aquestes respostes les trobareu amb el següent text escrit per  Jaume Solé Rubió que analitza i descriu el plat a partir del rigor històric i de sentit comú d’un plat d’origen popular.

En aquest vídeo també hi trobareu la recepta de l’Arrossejat que es va emetre per Televisió El Vendrell.

MENÚ

Per començar tastets mariners:

“Bull” de tonyina / Pop a l’all i pebre / Ortigues de mar

Cava Reserva de la Música 2011 – Jané Ventura

 

L’Arrossejat a l’estil dels Pescadors de Calafell:

Arrossejat amb tres tipus de peix de la llotja de Vilanova amb patates i all i oli deixatat. Tot seguit, amb el mateix suc es cou una cassola d’arròs i una de fideus

Xarel·lo 2013 – Sicus (fermentat en àmfores)

Per refrescar:

Un xarrup de sorbet de cítrics

Els nostres dolços d’elaboració pròpia:

Baix Penedès dolç: Mousse d’ametlla marcona i textures de garrofa

Vi Dolç Natural – Partida Creus

Cafè i pa inclòs                                  Preu : 45 € IVA inclòsArrossejat

Cuando llega el mes de junio del Arrossejat de Calafell se convierte en protagonista en el municipio. Aunque nosotros es un plato que siempre hemos tenido a la carta todo el año es durante este mes que os hemos preparado un Menú especial el que la Arrossejat, algunas degustaciones marineras y los productos y vinos del Baix Penedès son los protagonistas.

Desde el respeto pero también con sinceridad , este plato a lo largo de los años se ha diversificado en algunos sectores introduciendo cambios que hacen perder sus orígenes sencillos de pescador y que por tanto disminuyendo su rigurosidad a la hora de transmitir la autenticidad de este plato, su historia, su razón de ser y sus raíces .

Os propongo algunas preguntas para este plato de cocina de a bordo de los pescadores : El Arrossejat se elabora con rape ? En el Arrossejat hay otros productos como gambas , calamar o sepia ? Por que se comen el arroz / fideos después del pescado ? Estas respuestas las encontrará con el siguiente texto escrito por Jaume Solé Rubió que analiza y describe el plato a partir del rigor histórico y de sentido común de un plato de origen popular.

En este vídeo también encontrará la receta del Arrossejat que se emitió por Televisión El Vendrell .

MENÚ

Para empezar degustaciones marineros:

“Bull” de atún / Pop al ajo y pimienta / Ortigas de mar

Cava Reserva de la Música 2011 – Jané Ventura

El Arrossejat al estilo de los pescadores de Calafell:

Arrossejat con tres tipos de pescado de la lonja de Vilanova con patatas y alioli. A continuación, con el mismo jugo se cuece una cazuela de arroz y una de fideos

Xarel.lo 2013 – Sicus (fermentado en ánforas)

Para refrescar:

Un sorbete de cítricos

Nuestros dulces de elaboración propia:

Baix Penedès dulce: Mousse de almendra marcona y texturas de algarroba

Vino Dulce Natural – Partida Creus

Café y pan incluido Precio: 45 € IVA incluido

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.