Menú degustació de bolets amb maridatge de vins catalans

Aquest mes de novembre us proposem dues activitats enogastronòmiques que giren al voltant del producte, el vi i el maridatge:

Menú degustació amb bolets i vins de Catalunya

Dissabte 8 de novembre us proposem un menú degustació en què tots els plats estaran elaborats amb bolets del país i maridats amb vins catalans.

Aquest menú estarà format per Aperitiu / 2 entrants / 1 peix / 1 Carn / 1 pre-postre / 1 postre / Petites dolçaines pel cafè

Treballarem en bolets de temporada i del país, per aquesta raó fins la propera setmana no us podem proposar un menú definitiu amb els vins. Actualment estem treballant per fer el següent menú però que  podrà ser modificat segons mercat.

Aperitiu de tardor

La coca de pasta de full amb llenegues i molls de roca de llotja

Els ceps saltejats amb fetge d’ànec de Girona i fumats in-situ

Filets de llenguado de la llotja de Vilanova farcits d’espigalls del Baix Penedès  amb salsa de marisc i camagrocs

Perdiu salvatge estofada amb bolets acompanyada amb el seu arròs de tardor

Pre-postre  elaborat amb Most del Penedès

Les postres de Tardor

Els plats seran maridats amb 5 copes diferents de vins catalans. La propera setmana especificarem els vins escollits

Preu de 42  €/ persona IVA inclòs

Podeu fer la vostra reserva prèvia al 977-69 13 49 o a info@vellpapiol.com

TAST DE PERNIL IBÈRIC DE GLA AMB VINS

Per altra banda, el dissabte 22 de novembre hem organitzat una altra edició del tast de Pernil ibèric de gla amb maridatge de Vins. Com en la darrera ocasió us ensenyarem com identificar i conèixer els diferents pernils que trobem al mercat (i alguns dels seus fraus) d’una manera teòrica però també pràctica. I finalment farem un tast  del pernil ibèric de gla amb diferents tipologies de vi. Quin vi li quedarà millor? Un blanc criança? Un vi de criança oxidativa? Un escumós? Un negre?

cartell-del-pernil novembre

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.