Participació al “Anem de Tarda” de Ràdio 4

david vernet i ruth troyano

Un cop més vaig tenir l’oportunitat de portar la veu en nom del col·lectiu Terra i Taula i parlar de la nostra comarca, la garrofa i de les iniciatives que fem amb aquest producte.

IMG-20140923-WA0011

Article Extret de la web Terra i Taula:

“Aquest passat dimarts vam assistir al magazín ” Anem de Tarda” presentat per Goyo Prados de Ràdio 4-RNE per parlar de la Garrofa i de com la treballem al nostre col·lectiu.  Vam ser convidats per la Ruth Troyano periodista que cada setmana apropa als oients aspectes gastronòmics, productes agroalimentaris o del món del vi a través de diversos protagonistes d’arreu del territori.

Estem molt contents d’haver tingut l’oportunitat d’apropar a una ràdio escoltada a tot Catalunya un dels productes més estimats pel col·lectiu, la GARROFA.  Tanmateix tenir l’oportunitat de donar a conèixer el nostre col·lectiu i la feina que fem per difondre la cultura gastronòmica de la nostra comarca. Us recomanem escoltar la secció però sobretot si sou amants de la comarca i dels seus productes que ens ajudeu a compartir i a difondre aquest producte.  Visca la GARROFA!

Degustacions que ens van acompanyar al programa:

Formatge de cabra amb garrofa de la Formatgeria Marvall

Melmelada de taronja amarga amb garrofa de Cal Lluc

Pa de pessic de garrofa, ametlla i oli Torclum elaborat per Vell Papiol.

Us deixem l’enllaç de la gravació en aquest Link

Tanmateix la mateixa setmana vam portar la Garrofa també als estudis de Calafell Ràdio per promocionar aquest producte del territori.

Garrofa a Calafell Ràdio

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.