Participació en una conferència durant les jornades “L’oli d’avui fet com abans” a Mas Borràs
3377
post-template-default,single,single-post,postid-3377,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Participació en una conferència durant les jornades “L’oli d’avui fet com abans” a Mas Borràs

premsa mas borràs

Aquest proper divendres participarem en una conferència dins les jornades dedicades a l’oli que es duran a terme a Mas Borràs a Sant Vicenç de Calders amb el nom de “L’oli d’avui fet com abans”. La nostra conferència esta duta a terme conjuntament amb el nostre company de professió i amic Jordi Guillem del Restaurant Lo Mam en què parlarem de “L’oli d’oliva verge extra i el seu potencial gastronòmic, tant a la cuina com a la rebosteria”.  A part de tota la part teòrica de la nostra visió com a cuiners també portarem a la pràctica alguna concepte. En el nostre cas, el caramel d’oli d’oliva verge extra i les nostre trufes gelades “pa amb oli i xocolata”.

A continuació trobareu l’article extret de la web Terra i Taula:

Els dies 14 i 15 de novembre, Sant Vicenç de Calders acollirà dues jornades temàtiques dedicades a l’oli i l’olivera al voltant de la premsa del segle XIX de Mas Borràs. Les jornades estan organitzades per l’Associació Olearum, Cultura i Patrimoni de l’Oli i pels mateixos propietaris.
L’objectiu és aconseguir la participació i la interacció del màxim de persones que vulguin descobrir, viure i experimentar la cultura de l’oli. I el tret diferencial serà l’elaboració d’oli de forma tradicional. La presentació es farà el divendres 14 de novembre, a partir de les 5 de la tarda, a la premsa de Mas Borràs que li seguiran un conjunt de conferències dedicades a l’oli d’oliva verge extra.Entre les quals hi trobareu una conferència duta a terme per dos dels cuiners del col·lectiu: Jordi Guillem del Restaurant Lo Mam i David Vernet del Restaurant Vell Papiol amb el títol “L’oli d’oliva verge extra i el seu potencial gastronòmic, tant a la cuina com a la rebosteria”.

El dissabte 15 de novembre, a partir de les 9 del matí, es farà una demostració de com es feia l’oli abans amb la molturació de les olives al trull, la posada en cofins, la premsada i la decantació i recollida de l’oli d’oliva. Durant al matí, es faran explicacions del funcionament de la premsa de lliura i també hi haurà una projecció de fotografies i activitats de l’Associació Olearum. A les 5 de la tarda, es repetirà tot el procés de l’elaboració tradicional d’oli.
En l’organització d’aquestes jornades sobre l’oli a Sant Vicenç de Calders també hi col·laboren la Diputació de Tarragona, l’Associació de Veïns de Sant Vicenç de Calders, la Confraria de la Mare de Déu de l’Olivera, Patrimonio Comunal Olivarero, Ceolpe (La Cooperativa de l’Oli), el Col·lectiu “Terra i taula”, Cellers Avgvstvs Forvm, Cellers Jané Ventura i Torclum.

Díptic amb totes les activitats

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.