Ortiga de mar

ortigues instagram

Aquesta setmana hem començat la temporada d’ortigues de mar al nostre restaurant. Però que són exactament?

Les Ortigues de mar són un producte poc conegut però que no deixen indiferent a les persones que les tasten per primera vegada.

Les ortigues de mar són anemones típiques de la costa del mediterrani però on realment són reconegudes, recollides i consumides són a les comarques del sud de Tarragona. També cal destacar que les trobareu molt valorades a altres parts de la Península com Cádiz, que les coneixen com “ortiguillas de mar”, tot i que evidentment com tot producte que bé de lluny les seves qualitats no sóm comparables amb les proximitat.

Les ortigues de mar a la cuina són un producte delicat en què el seu gust clarament marí les fan molt especials. En el nostre restaurant les podreu gaudir arrebossades en què aconseguim una capa cruixent externa conservant alhora el seu potencial gustatiu.

ortiga de mar

En alguns taller de cuina que hem dut a terme hem portar aquest producte per donar-les a conèixer. Per nosaltres va ser molt interessant ja que finalment ningú les havia tastat mai o no en coneixien la seva existència. Evidentment les ortigues com altres productes del mar com per exemple les ostres, fan que algunes persones no siguin afins a tastar-les. Però podem confirmar que les persones que van decidir provar-les  van gaudir d’una manera extraordinària i en van quedar gratament sorpresos per satisfacció nostra.

Comentar-vos també que dins el Corpus del Patrimoni de la Cuina Catalana podreu trobar dues receptes, una d’ortigues arrebossades que és la que podreu trobar al nostre restaurant, i l’altre un Arròs d’ortigues.

Al nostre restaurant podreu gaudir-la arrebossades amb una mescla de farina que fem nosaltres mateixos perquè aquesta faci una capa cruixent per fora i per dins conservi tot el gust de mar. També podreu trobar-les en algunes ocasions amb arròs.

 

ortigues-de-mar-445x365

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.