Terra i Taula i la jornada tècnica: El Calçot del Montmell i el Vi del Baix Penedès
3677
post-template-default,single,single-post,postid-3677,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Terra i Taula i la jornada tècnica: El Calçot del Montmell i el Vi del Baix Penedès

El col·lectiu Terra i Taula ha organitzat una nova activitat al voltant del Calçot i el producte del territori. Us animem a participar-hi. Nosaltres hi serem!

Jornada tècnica: El Calçot i el vi del territori

Terra i Taula organitza una jornada tècnica per ficar en valor les qualitats organolèptiques del Calçot i el seu maridatge amb vins del Baix Penedès amb l’objectiu d’unir, potenciar i reivindicar la cultura del Calçot i del vi.

Quins factors intervenen per produir un Calçot de qualitat? Com descrivim a nivell de tast un calçot de qualitat? Com intervé la cuina i les coccions en el producte? Podem elaborar un planell de tast i descriure les característiques en cadascuna de les coccions? Quina és la millor harmonització amb els vins del territori?

Dia: 10 de Març del 2015

Hora: 19h

Preu: 12 € per persona

Places: 35-40 places / Només amb reserva prèvia

Lloc: Celler Partida Creus – TV-2041 (Bonastre)

Reserves: info@terraitaula.cat

calçotades partida creus

Acte constarà de diferents parts:

1ª part:

Exposició del present i futur del Calçot de qualitat al Territori a càrrec de Joan Simó (Fundació Miquel Agustí i propulsor del projecte Calçot 2012) i de Jaume Solé (Cultivador de Calçot del Montmell i integrant del col·lectiu). L’objectiu ficar en valor i potenciar la idea al voltant de la Cultura del Calçot de Qualitat, del Territori i dels protagonistes que en formen part.

2º part:

Exposició del comportament del Calçot als fogons i la seva diversitat de coccions. En aquesta part tots els assistents degustaran el Calçot del Montmell amb 4 coccions diferents (brasa / escalivat / fregit / puré) i durem a terme un tast organolèptic d’aromes primaries i secundàries, gust, intensitat, textura, fibrosistat, persistència, etc. Cada cocció aportarà diferents notes de tast que identificarem i avaluarem amb els assistents. L’objectiu és conèixer com es comporta un ingredient a nivell tècnic i organolèptic davant de diverses tipologies de coccions en què intervenen diversitat de temperatures, temps de cocció o metodologia.

3ª part:

Recerca de la millor harmonització amb el vi. Es proposaran 4 vins de tipologia diferent dels cellers del col·lectiu els quals també farem un tast organolèptic per tal de tenir la descripció de cadascun d’ells. Tot seguit, analitzarem a través del tast del Calçot (4 coccions) i el Vi (4 tipologies) conjuntament per tal d’analitzar el comportament i harmonització entre ells. L’objectiu és extreure la millor harmonització en cadascuna les coccions per establir unes bases tècniques entre el maridatge del calçot i el Vi.

Conclusions:

Durant l’acte es prendran les dades i en finalitzar s’analitzaran les conclusions de les proves realitzades de tast. Finalment, s’acabarà publicant les conclusions al nostre web de l’experiència realitzada.

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.