Tast de formatges i vins (2 sessions)

Aquest mes d’abril us proposem dos tastos amb formatge i maridatge de vins. L’esquema de l’activitat serà com les que duem sempre al nostre restaurant. Breu introducció amb les tipologies i elaboracions que podem trobar i tot el que giri al voltant de la cultura del formatge. A continuació tindrà lloc el tast pràctic dirigit per David Vernet cuiner i sommelier.

 

– Dissabte 18 d’abril a les 18:30

Preu: 15 Euros / Només amb reserva prèvia / Places Limitades / Activitat no destinada a companys de la restauració
Tastarem 5 formatges de diverses formatgeries de tipologia diferent els quals anirem maridant amb cadascun dels 4 vins.

Els formatges escollits per aquesta primera sessió són d’intensitat mitja elaborats amb llets crues i pasteuritzades d’ovella, vaca o cabra però en cap cas blaus o formatges especialment forts. Els escollits per aquest primer tast són:

Blanc de Sora – Mas Rovira (Sora – Osona-Lluçanès-)
Crisembert Cendrat de la formatgeria Camps
(El Palau d’Anglesola-Pla d’Urgell)
Blanch de Torrèc
( Vilanova de Meià – La Noguera)
Serra de Tormo “Serrat”
( La Torre de l’Espanyol – Ribera d’Ebre)
Marvall ” Garrotxa”
(El Vendrell – Baix Penedès)
Els 4 vins escollits són
Macabeu 2014 del Celler l’Apical. Un jove celler del Baix Penedès
Riesling 2013 del Celler Batlliu de Sort –
Vins d’alçada dels Pirineus – DO Costers del Segre
Blanc de Picapolls 2013 del Celler Bernat Oller –
D.O. Pla de Bages

AT Roca Brut Reserva 2012 – Escumós de la nova D.O Classic Penedès

– Dissabte 25 d’abril a les 18:30h
Preu: 15 Euros / Només amb reserva prèvia / Places Limitades
/ Activitat no destinada a companys de la restauració

Tast de 6 formatges dedicats als formatges blaus  Seran maridats amb 1 escumós i 3 vins dolços d’elaboració diversa i servits d’una manera diferent cercant l’harmonització per afinitat però també per contrast.

Els formatges escollits són:
Blau del Net -Formatges Camps- (El Palau d’Anglesola – Pla d’Urgell)
St. Agur (Loire, França)
Rochebaron (Loire, França)
Azul Valdeon (Castella i Lleó, Picos d’Europa)
Picón Bejes-Tresviso (Cantàbria, Picos Europa)
Gamoneu (Astúries, Picos d’Europa)

Els vins escollits estan per determinar però seran de la següent tipologia:
Escumós Gran Reserva
Vi dolç de palla del Baix Penedès – Malvasia de Sitges de Jané Ventura
Vi dolç de botrytis
Vi dolç de Verema Tardana

Els formatges han estat seleccionats conjuntament amb Jordi Bertran de la botiga especilitzada amb formatges Xerigots. Cada mes a la nostra carta de formatges us proposem una selecció de formatges de proximitat però també d’arreu d’europa.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.