Tast de formatges i vins

Per aquest juny us proposem un nou tast de formatges i vins per seguir gaudint dels formatges catalans de qualitat que s’elaboren al territori. En el primer tast vam descobrir quallades àcides i mixtes, pastes premsades tradicionals catalanes com el Serrat o el Garrotxa i per aquesta segona sessió us proposem seguir gaudint i fent cultura del formatge català.

Us proposem el tast de 6 formatges catalans elaborats amb llet de cabra, ovella i vaca.  En aquest tast, afegim una nova elaboració de formatges, els anomenats de pasta cuita típics de França i Suïssa  però elaborat a la Cerdanya a partir de llet crua de vaca de la mateixa explotació. A part tastarem quallades àcides, i pastes premsades reconegudes per la seva qualitat entre els quals alguns premiats a nivell nacional i internacionalment. En aquest tast també en centrarem molt en fer una comparativa dels formatges anomenats “cendrats”.  a mes per aquest tast, us proposem un sisé formatge extra i voluntari per tal de introduir-vos a un formatge blau molt suau però interessant nascut a partir del Blanc de Sora que vam tastar  en la darrera ocasió de la Formatgeria de Mas Rovira i que tan va agradar per la seva delicadesa i gust purament làctic.

Com sempre, farem el tast individual de cadascun dels formatges i descobrirem les peculiaritats i matisos de cadascuna de les elaboracions. Tot seguit farem el maridatge amb 4 vins de tipologia diferent amb cadascun dels formatges per tal d’esbrinar quina tipologia de vi s’adequa millor a cadascun del formatge d’una manera pràctica i raonada.

Formatges:
Carrat de Bauma (Borredà, El Berguedà)
Cendrat del Montsec (Clua de Meià, La Noguera)
Lligat d’ovella de la Formatgeria Camps (El Palau d’Anglesola, Pla d’Urgell)
Altejó
de Molí de Ger (Ger, Cerdanya)
El
Petit Cendrat de Mas Rovira (Sora, Osona)
Blau de Sora de Mas Rovira (Sora, Osona)

Vins:
Petites Estones 2014 de Mas SersalD.O. Terra Alta
Dido
Blanc 2013 de Venus La Universal – D.O. Montsant
Sumoll 2013 de Partida Creus Massís de Bonastre
Gran Cuvée 2012 de Colet D.O. Clàssic Penedès

Dia i hora: Diumenge, 7 de juny a les 18:30h

Lloc: Restaurant Vell Papiol. C/ Vilamar, 30 – Calafell Platja (Baix Penedès)

Només amb reserva prèvia: 977-691349 o info@vellpapiol.com

Podeu contactar amb nosaltres per qualsevol informació o dubte.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.