Tast de Vins L’Apical

Aquest estiu descobreix i gaudeix dels vins del Baix Penedès.

Per aquest proper diumenge 19 de juliol us hem preparat un tast en què els vins del Celler L’Apical i el seu elaborador Martí Giralt són els protagonistes.

Pretén ser un tast per conèixer la filosofia i les característiques dels dos vins elaborats pel celler amb varietats autòctones, la Macabeu i el Sumoll. Coneixerem les peculiaritats d’aquestes varietats i la manera de treballar-les des de aquest jove celler baix penedesenc.

Primer de tot, us prepararem un petit tast de most de macabeu (del Penedès) i sumoll (de la mateixa finca) per tal de conèixer les aromes i característiques primàries del les varietats abans de la fermentació alcohòlica. La idea es fer cultura de vi i del tast? Quines aromes varietals hi trobarem al most i es transmeten el vi? Quan parlem d’aromes primàries d’un vi a que ens referim? Perquè apareixen les notes fruitals?

Tot seguit tastarem El Sumoll 2014 vinificat com a rosat i el blanc de Macabeu 2014. A més, podrem tastar i comparar l’anyada de macabeu 2013. Com evoluciona el vi amb ampolla? Quines peculiaritats i diferències trobem en anyades diferents?

Finalment com no podria ser d’una altra manera us farem dues degustacions per fer un maridatge amb les dues varietats de vins:

Flor de carbassó  farcida de brandada de bacallà, albergínia blanca i sobrassada – Macabeu 2014

Tataki de Llom de salmó fumat amb llavors i fons d’hummus de cigrons de Cal Camat – Sumoll 2014

apical2

Una tarda única amb tast de most, vins i degustacions creades per l’ocasió. Una sessió irrepetible per introduir-se i entendre el tast de les aromes varietals de most que desprès esdevindrà vi i que trobarem a la copa. Tast de vins de varietats autòctones de mans del mateix enòleg i comparativa d’anyada. Finalment, maridatge específic per aquests dos vins que us explicarem in-situ.

Dia: Diumenge, 19 de juliol a les 19:30h
Preu: 10 €
Nomes amb Reserva prèvia: info@terraitaula.cat o 977 691349 / Places limitades / tast a la fresca

jardí 1

 

 

 

 

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.