4rt Tast de formatges (francesos) i vins catalans

Desprès de l’estiu reprenem els tastos de producte i vi. Per aquest mes de setembre us hem preparat una altra edició de tast de formatge i vi. Desprès de fer dues sessions de formatges catalans i haver tastat un total de 12 formatges catalans (2 sessions) i una edició de tast de formatges blaus d’Europa aquest cop fem un viatge gastronòmic per la França més formatgera. En aquest primer tast de formatge francès farem un viatge per varies regions de França i tastarem diverses tipologies i elaboracions. A més els maridarem amb vins catalans elaborats amb varietats típiques de França.

6 Formatges:

Camembert Fermier – Normandia
Etorki – Pirineus Atlàntics
Comté 30 mesos –Franche-Comté
Briqued’Auvergnia – Auvergne
Briefermier – Ille de France
Valençay – Centre / Val de Loire

4 vins catalans elaborats amb varietats típiques de regions franceses.

Dia i hora: Dissabte, 19 de setembre a les 18:45h

Preu: 15 Euros / Places limitades

Reserves: info@vellpapiol.com o 977 691349

4rt formatges.francesos

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.