Caneló de tardor farcit d’ànec del Penedès i formatge del Vendrell

En motiu de l’acte “Art, gastronomia i maridatge” organitzat per Terra i Taula a l’hotel Ra hem creat la següent degustació per l’ocasió

Informació de l’activitat

Caneló de tardor farcit d’ànec  mut del Penedès i formatge del Vendrell

IMG-20151012-WA0008(1)

Per començar la pasta d’aquest caneló ha estat elaborat a casa nostra com una pasta fresca la qual se l’hi ha afegit una selecció de bolets del país prèviament deshidratats per nosaltres mateixos. Aquesta pasta obté l’aroma principal que ens recorda a la tardor amb el bolet com a protagonista. A continuació, el caneló ha estat farcit amb carn d’ànec del Penedès. Concretament  ànecs femella de  la Masia Ca la Gori . A més hem afegit formatge del Penedès, concretament de la formatgeria Marvall del Vendrell i el seu formatge “Garrotxa”. Evidentment aquesta farsa s’hi han introduït altres ingredients per tal de lligar-la i fer-la gustosa.

marvall

La salsa que l’acompanya és una crema lleugera elaborada amb els mateixos bolets i un fons del mateixos ossos rostits de l’ànec. Finalment el decorem amb bolets, un encenall de formatge i una fulla d’espinac Camp de la Sort de Bonastre.

20151007_212308

El podreu degustar el proper dimecres. Reserveu la vostra plaça!

 

11224581_10153438189309230_2269607182232442510_n

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.