Tast de peixos fumats i vins de Can Suriol

El passat dissabte 28 d’octubre va tenir lloc el tast de peixos fumats amb vins del Celler Can Suriol. En aquesta ocasió el tast estava organitzat en motiu de la Ruta de Tapes de Calafell el què vam fer la tapa amb salmó fumats i dos vins d’aquest celler, per aquesta raó vam voler acabar la Ruta amb aquest tast per introduir-se més profundament en el món dels fumats i alhora poder donar a conèixer el cellers i els vins que ens han acompanyat durant aquestes setmanes de Ruta.

20151024_191740(1)

La primera part del tast la va dur a terme  l’enòleg i propietari familiar dels Cellers de Can Suriol, Assís Suriol que ens va apropar la filosofia i la feina del celler i del seu treball de respecte cap a la vinya i el seu entorn.  Vam tastar en total 3 vins i 2 caves:

– Parellada “Can Perixó”

– Castell de Grabuac – Xarel·lo “Els Bancals”

– Castell de Grabuac – Garnatxa “Els Lledoners” (Rosat)

– Cava Castell de Grabuac – Xarel·lo amb Castanyer Brut Nature

– Cava Gran Reserva Castell Grabuac – Collita 2006 Brut Nature

Can Suriol

Desprès de gaudir i conèixer els vins individualment vam començar a fer el tast maridatge amb els fumats freds:

– Seitons – fumat d’elaboració pròpia

– Peix espasa de llotja – fumat d’elaboració pròpia

– Bacallà

– Salmó

IMG_20151024_191614

Els resultats com sempre van ser molt interessants i cadascun dels fumats i les seves diferències amb intensitat de gust, textura, persistència van donar resultats diversos i molt interessants en cadascun dels vins.

Tot seguit també vam fer un petit maridatge in-situ amb Tonyina Vermella feta a la brasa al moment i fumada al mateix moment dins d’una llauna.

IMG_20151024_234130 IMG_20151024_234910

 

I finalment com no podria ser d’una altra manera, els assistents van poder gaudir de la nostra tapa 2015.

Foto ruta tapes 2015

Ben aviat podreu trobar aquest tast-maridatge a la nostra botiga on-line en que podreu gaudir d’un tast similar amb grup d’amics o familiars.

 

 

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.