Recepta Arrossejat Receta “Arrossejat”
1324
post-template-default,single,single-post,postid-1324,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Recepta Arrossejat Receta “Arrossejat”

Aquest cap de setmana acaben les jornades gastronòmiques de l’Arrossejat. Durant tots aquests dies us hem preparat un menú especial en el qual el protagonista principal era l’Arrossejat tradicional dels pescadors de Calafell. Per això us animen a degustar aquest plat d’arrel marinera en el nostre restaurant. Tot i així recordeu que el podeu degustat tot l’any amb prèvia reserva i comanda.

A més, aquest cap de setmana tindrà lloc l’edició Arrossejat popular de Calafell on al costat de la Cofraria de Pescadors de Calafell es serviran petites degustacions d’Arrossejat.

logo arrossejat de Calafell

Antic logotip per promocionar l’Arrossejat i les jornades gastronòmiques de finals del 80 i principis del 90

A continuació us publiquem la recepta tradicional de l’Arrossejat perquè els més agosarats proveu-lo de fer.

Recepta Arrossejat de Calafell:

Ingredients per 4 persones:

 • 750gr de patates
 • 250gr d’arròs bomba
 • 250gr de fideus
 • 1,5 kg peix de roca
 • 1 pebrot del romesco
 • 1 cabeça d’alls
 • 1 llesca de pa de pagès
 • 2 – 2,5 litres d’aigua (o brou de peix)
 • oli i sal

Elaboració:

Primer en una cassola fregir el pebrot de romesco i la meitat de cabeça d’alls fins daurar-ho. Amb el mateix oli fregir el pa. Tot seguit picar-ho tot en un morter.

En una cassola gran i amb l’oli ben calent es tira la picada dissolta prèviament amb una mica de brou. Tot seguit i afegirem les patates i el peix, aquest una mica més tard, tenint en compte que les patates triguen més a coure’s. Una vegada cuit, s’escorre una part del brou i es guarda en un recipient. A continuació amb l’altre meitat de la cabeça d’alls es fa un all i oli en un morter de la manera tradicional, al qual hi afegirem una mica del brou restant. Aquest es repartirà per  la cassola sobre del peix i les patates.  Ara ja està a punt per ser servit.

A continuació, amb l’excés de brou que ha sobrat i que haurà agafat tot el gust dels peixos de roca que hem cuit anteriorment es cou una cassola de fideus i/o una d’arròs.
El procediment  seguir és el següent: En una cassola s’escalfa l’oli i si tira l’arròs per rossar-los a foc lent, tot remenant fins que quedi torrat. Quan es considera suficientment arrossejat, s’hi afegeix el brou de peix que hem reservat i es deixa coure a mig foc fins que l’arròs quedi ben sec. Es segueix el mateix  procediment per coure la cassola de fideus.

Bon profit! Entre tots hem d’intentar conservar els plats tradicionals tal i com ho feien els pescadors del nostre municipi anys enrera.

Arrossejat

Arrossejat de Calafell

 

Este fin de semana acaban las jornadas gastronómicas del Arrossejat. Durante todos estos días os hemos preparado un menú especial en el que el protagonista principal era el Arrossejat tradicional de los pescadores de Calafell. Por eso os animamos a degustar este plato de raíz marinera en nuestro restaurante. Sin embargo recuerde que lo puede degustar todo el año con previa reserva y pedido.

Además, este fin de semana tendrá lugar la edición XXVIII Arrossejat popular de Calafell donde junto a la Cofradía de Pescadores de Calafell se servirán pequeñas degustaciones de Arrossejat.

logo arrossejat de Calafell

Antiguo logotipo para promocionar la Arrossejat y las jornadas gastronómicas de finales del 80 y principios del 90

A continuación os publicamos la receta tradicional de la Arrossejat para que los más osados pruében de hacerla.

Receta Arrossejat de Calafell:

Ingredientes para 4 personas:

750gr de patatas

250gr de arroz bomba

250gr de fideos

1,5 kg pescado de roca

1 pimiento del romesco

1 cabeza de ajos

1 rebanada de pan de payés

2-2,5 litros de agua (o caldo de pescado)

aceite y sal

Elaboración:

Primero en una cazuela freír el pimiento de romesco y la mitad de cabeza de ajos hasta dorarlo. Con el mismo aceite freír el pan. A continuación picarlo todo en un mortero.

En una cazuela grande y con el aceite bien caliente se echa la picada disuelta previamente con un poco de caldo. A continuación añadiremos las patatas y el pescado, este un poco más tarde, teniendo en cuenta que las patatas tardan más en cocerse. Una vez cocido, se escurre una parte del caldo y se guarda en un recipiente. A continuación con la otra mitad de la cabeza de ajos se hace un “all i oli” en un mortero de la manera tradicional, al que añadiremos un poco del caldo restante. Este se repartirá por la cazuela sobre el pescado y las patatas. Ahora ya está listo para ser servido.

A continuación, con el exceso de caldo que ha sobrado y que habrá cogido todo el sabor de los pescados de roca que hemos cocido anteriormente se cuece una cazuela de fideos y / o una de arroz.
El procedimiento seguir es el siguiente: En una cazuela se calienta el aceite y si cuece el arroz  a fuego lento, removiendo hasta que quede tostado. Cuando se considera suficientemente “arrossejat”, se añade el caldo de pescado que hemos reservado y se deja cocer a fuego medio hasta que el arroz quede bien seco. Se sigue el mismo procedimiento para cocer la cazuela de fideos.

¡Buen provecho! Entre todos debemos intentar conservar los platos tradicionales tal y como lo hacían los pescadores de nuestro municipio años atrás.

Arrossejat

David Vernet

3 Comments
 • vicent

  25 de juliol de 2014 at 19:42 Respon

  Enhorabona per la trajectoria, qualitat i bon servei.
  En la extraordinaria recepte del arroçejat, trobo a faltar la quantitat de brou per 100g d’arros ò fideus i els temps de cocció
  Gràcies i per molts anys

 • David Vernet

  27 de juliol de 2014 at 23:47 Respon

  Moltes gràcies vicent. Pel que fa a la cocció de l’arròs i fideus, Nosaltres ja treballem amb porcions, 1 d’arròs i el doble de brou. Pot fer servir de mida d’un cullerot i així pots calcular la mida fàcil per fer-ho a casa.
  Pot veure la recepta que vam gravar aquest any https://www.youtube.com/watch?v=YZ1mA5WmPtQ

 • Pingback:Vell Papiol | Arrossejat de Calafell

  10 de juny de 2015 at 8:53 Respon

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.