Arrossejat de Calafell - Vell Papiol

Menú de l’Arrossejat de Calafell amb vins del Baix Penedès

Quan arriba el mes de juny l’Arrossejat de Calafell esdevé protagonista al municipi. Tot i que nosaltres és un plat que sempre hem tingut a la carta tot l’any és durant aquest mes que us hem preparat un menú dedicat al plat més emblemàtic de la cuina de bord dels pescadors de Calafell.

Menú de l’Arrossejat de Calafell amb vins del Baix Penedès

Per començar tastets mariners,
Ortigues de mar en tempura / “Bull” de tonyina i cigrons Cal Camat / Gambeta saltejada amb Vinagre Forvm
Cava Trontoya Reserva

A coninuació,

L’Arrossejat a l’estil dels Pescadors de Calafell,
Arrossejat amb dos tipus de peix de la llotja de Vilanova amb patates i all i oli
deixatat. Tot seguit, amb el mateix suc es cou una cassola d’arròs i una de fideus
Os Pedrer – Un Sol Cel

Per refrescar,

Sopa freda “Tasta Sumoll”

Els nostres dolços,

Baix Penedès dolç

Trufa de xocolata farcida de Saüc del Montmell

Vi dolç – Finca Mas Perdut

Cafè o tè
Aigua i pa inclòs Preu : 46 € IVA inclòs

Pels que no coneixeu aquest plat us proposo llegir el següent text de  Jaume Solé Rubió que analitza i descriu el plat a partir del rigor històric i de sentit comú d’un plat d’origen popular. En aquest text veureu que el plat tradicional té una raó de ser i un rigor d’ordre de plats i  productes.

En aquest vídeo també hi trobareu la recepta de l’Arrossejat que es va emetre per Televisió El Vendrell.

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.