Recepta “ajo blanco”Receta “ajo blanco”
196
post-template-default,single,single-post,postid-196,single-format-standard,theme-stockholm,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-social-login-1.1.5,qode-restaurant-2.0.2,stockholm-core-2.4.3,woocommerce-no-js,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Recepta “ajo blanco”Receta “ajo blanco”

Ingredients “ajo blanco”
150 g d’ametlla marcona crua i pelada
1,5 l d’aigua mineral
6 cullerades soperes d’oli d’oliva verge Torclum
3 cullerades soperes de vinagre Cabernet de Forvm
1 tros de pa sec
½ gra d’all
Sal

Elaboració:
Triturar les ametlles amb el pa i l’all fins que l’ametlla estigui fina. Afegir l’aigua a poc a poc i seguir triturant fins que quedi una sopa líquida. A continuació, afegir l’oli d’oliva, el vinagre de Jerez i sal.
Ingredients granit de vi blanc

Ingredients “granité” de vi blanc
450 gr d’aigua mineral
150 gr de sucre
100 gr de suc de llima
50 gr de vermut blanc
500 gr de vi blanc de qualitat
Raspes de pell d’una llimona

Elaboració:
Calentar l’aigua fins dissoldre bé el sucre. Deixar refredar. A continuació barrejar la resta d’ingredients. Ficar al congelador. Un cop congelat, amb una forquilla, rascar per fer petits cristalls.

Montatge del plat:
En el nostre cas en un plat fiquem les anxoves tallades per meitat, daus de pa torrat, ametlles torrades i raïm (pelat i sense llavors) i oli d’oliva verge extra. Al mig el granité de vi blanc. A continuació, fiquem l'”ajo blanco” en una gerra i el servim davant el client.

Aquesta és la nostra guarnició, però vosaltres en podeu imaginar altres que combinin. A caire d’exemple, es podria combinar amb figues i raïm, tonyina salada o gambes.

Versió 1

Versió 2

Ingredientes “ajo blanco”

150 g de almendra marcona cruda y pelada
1,5 l de agua mineral
6 cucharadas soperas de aceite de oliva virgen Torclum
3 cucharadas soperas de vinagre Cabernet de Forvm
1 trozo de pan seco
½ diente de ajo
Sal
Preparación:
Triturar las almendras con el pan y el ajo hasta que la almendra esté fina. Añadir el agua poco a poco y seguir triturando hasta que quede una sopa líquida. A continuación, añadir el aceite de oliva, el vinagre de Jerez y sal.

Ingredientes “granité” de vino blanco:

450 gr de agua mineral

450 gr de agua mineral

150 gr de azúcar

100 gr de zumo de lima

50 gr de vermut blanco

500 gr de vino blanco de calidad

Raspas de piel de un limón

Elaboración:
Calentar el agua hasta dissodre bien el azúcar. Dejar enfriar. A continuación mezclar el resto de ingredientes. Meter en el congelador. Una vez congelado, con un tenedor, rascar para hacer pequeños cristales.

Montaje del plato;
En nuestro caso en un plato ponemos las anchoas cortadas por mitad, dados de pan tostado, almendras tostadas y uvas (pelado y sin semillas) y aceite de oliva virgen extra. En medio el Granite de vino blanco. A continuación, ponemos el “ajo blanco” en una jarra y lo servimos ante el cliente.
Esta es nuestra guarnición, pero vosotros podéis imaginar otras que combinen. En carácter de ejemplo, se podría combinar con higos y uvas, atún o gambas.

Versio1

Versió 2

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.