Jornades gastronòmiques de l’oli novell Torclum 2012Jornas gastronómicas del aceite novel de Torclum 2012

Comencen les Jornades gastronòmiques de l’oli novell Torclum organitzades per Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès.

En aquestes jornades el protagonista principal serà l’oli novell Torclum que ara està en el seu punt òptim ja que aquest és novell i sense filtrar.

La nostra proposta són aperitius, tapes i diversos plats que poden anar variant fins el 9 de gener, data que és donarà per finalitzada les jornades tant a la carta com en el nostre menú diari

Aperitiu:

Durant les jornades us oferirem com aperitiu l’oportunitat de poder gaudir de  l’oli novell sense filtrar de Torclum amb pa torrat.

La nostra tapa gastronòmica: Oli novell en 4 textures

Les arbequines fregides de la mateixa finca

El caramel líquid d’oli novell

L’anxova del Cantàbric amb pols d’oli novell i reducció de vinagre Cabernet

Xarrup fred de tomàquet confitat, bacallà esqueixat i escuma d’oli d’oliva novell

Sense maridatge: 3 €
Amb maridatge amb vi dels nostres cellers Terra i Taula: 5 €

Us recomanem els següents plats en què l’oli novell de Torclum és el protagonista i què podeu trobar a la nostra carta o menú:

Amanida de peix espasa fumat marinat amb oli novell aromatitzat amb fonoll
Amanida tèbia de molls confitats amb oli novell acompanyat amb una vinagreta lleugera de cítrics

Amanida tèbia de lletons de vedella amb una vinagreta d’oli novell amb bolets de temporada
Iserna cuita al forn amb oli novell i vinagre Cabernet Sauvignon acompanyat amb les olives arbequines de la mateixa finca
Morro de bacallà confitat a baixa temperatura amb oli novell i gratinat al forn amb “all i      oli” d’all confitats

I de postres una versió del pa, xocolata i oli:

Trufes gelades de xocolata negra farcides d’oli novell i arrebossades amb pa

cruixent

Tot aquests plats que podreu trobar a la carta i en alguns casos al nostre menú diari us els recomanem amb els vins dels cellers de Terra i Taula

I a més us recomanem:

Activitats complementàries de les Jornades Gastronòmiques:

  • Taller – degustació, La cuina de l’oli (11 de desembre)

Tast d’oli novell de mans del productor, taller de l’oli a càrrec dels cuiners i degustació amb maridatge de vi de mans dels enòlegs.  Més informació a l’aula gastronòmica Aplitec o en els mateixos restaurants

  • Jornada de l’oli amb visita a les Finques (15 de desembre)

Jordi Pascual, productor de l’oli Torclum, ensenyarà tot el procés d’elaboració de l’oli, des de les oliveres fins el molí. Més informació als restaurants participantsComienzan las Jornadas gastronómicas del aceite novel Torclum organizadas por Terra i Taula, unión de productores y cocineros del Baix Penedès.

En estas jornadas el protagonista principal será el aceite novel Torclum que ahora está en su punto óptimo ya que este es novel y sin filtrar.

Nuestra propuesta son aperitivos, tapas y diversos platos que pueden ir variando hasta el 9 de enero, fecha que se dará por finalizada las jornadas tanto en la carta como en nuestro menú diario.

Aperitivo:
Durante las jornadas os ofreceremos como aperitivo la oportunidad de poder disfrutar del aceite novel sin filtrar de Torclum con pan tostado.

Nuestra tapa gastronómica: Aceite novel en 4 texturas

Las arbequinas fritas de la misma finca
El caramelo líquido de aceite novel
La anchoa del Cantábrico con polvo de aceite novel y reducción de vinagre Cabernet
Chupito frío de tomate confitado, bacalao desmigado y espuma aceite de oliva

Sin Maridaje: 3 €
Con maridaje con vino de nuestras bodegas Terra i Taula: 5 €

Le recomendamos los siguientes platos en los que el aceite novel Torclum es el protagonista y que pueden encontrar en nuestra carta o menú:

Ensalada de pez espada ahumado marinado con aceite novel aromatizado con hinojo
Ensalada tibia de salmonetes confitados con aceite novel acompañado con una vinagreta ligera de cítricos

Ensalada tibia de mollejas de ternera con una vinagreta de aceite novel con setas de temporada

Morro de bacalao confitado a baja temperatura con aceite novel y gratinado al horno con “all i oli” de ajos confitados

Iserna cocida al horno con aceite novel y vinagre Cabernet Sauvignon acompañado con las aceitunas arbequinas de la misma finca

Y de postre una versión del pan, chocolate y aceite:

Trufas heladas de chocolate negro rellenas de aceite novel y rebozadas con pan crujiente

Todos estos platos que podréis encontrar en la carta y en algunos casos en nuestro menú diario os los recomendamos con nuestros vinos de las bodegas Terra i Taula (lista vinos en pdf)

Ademàs os recomendamos las siguientes actividades organizadas:

Actividades complementarias de las Jornadas Gastronómicas:

• Taller – degustación, La cocina del aceite (11 de diciembre)

Cata de aceite nuevo de manos del productor, taller del aceite a cargo de los cocineros y degustación con maridaje de vino de manos de los enólogos.

• Jornada del aceite con visita a las Fincas (15 de diciembre)

Jordi Pascual, productor del aceite Torclum, enseñará todo el proceso de elaboración del aceite, desde los olivos hasta el molino.

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.