El calçot als fogonsEl “calçot en los fogones

Seguim en plena temporada de calçots i com cada any aquest producte és present a la nostra cuina i que podeu gaudir dins de la nostra carta o menú.

Creiem que aquest producte autòcton del nord de Tarragona (La IGP Calçot de Valls la configuren 4 comarques: Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i la nostra comarca, el Baix Penedès) té molt de joc com a ingredient. El calçot és  versàtil que et permet treballar-lo com a ingredient principal d’un plat però també configura un acompanyant de luxe i gustós en salses i guarnicions. El calçot que treballem a la nostra cuina és el cultivat per Jaume Solé de Calçot del Montmell amb IGP Calçot de Valls i reconegut per la seva gran qualitat, tant pel terrer i situació com per la manera de treballar-los. Podeu saber més d’aquest producte al nostre article del Calçot del Montmell.

També podeu escoltar l’entrevista que li vam fer a Calafell Ràdio al programa l’Aparador en què aprendreu tots els secrets del calçot i el seu cultiu. Una gravació molt recomanable que trobareu a partir del 01:43:20 minuts.

Amb aquest article us volem recollir totes les receptes o idees que us proposem amb el calçot. Esperem que en gaudiu d’aquest producte al nostre restaurant o us què us animeu a intentar de fer algunes receptes a casa vostra:

Crema de Calçots, lletons de xai i ou escalfat

Llenguado farcits de calçots i crema de galeres

Bastonets de calçot caramel·litzat i salsa salvitxada

Lletons de vedella estofats al vi amb Calçot del Montmell

Degustació de timbal de calçot, espigall, cansalada i botifarra negra

Seguimos en plena temporada de calçots y como cada año este producto está presente en nuestra cocina y que podeis disfrutar en nuestra carta y menú.

Creemos que este producto autóctono del norte de Tarragona ( La IGP Calçot de Valls la configuran 4 comarcas : Alt Camp , Baix Camp , Tarragonès y nuestra comarca, el Baix Penedès ) tiene mucho de juego como ingrediente . El calçot es versátil que permite trabajarlo como ingrediente principal de un plato pero también configura un acompañante de lujo y sabroso en salsas y guarniciones . El calçot que trabajamos en nuestra cocina es el cultivado por Jaume Solé de Calçot del Montmell con IGP Calçot de Valls y reconocido por su gran calidad , tanto por el terruño y situación como por la manera de trabajarlos. Puede saber más de este producto en nuestro artículo del Calçot del Montmell .


Con este artículo queremos recoger todas las recetas o ideas que proponemos con el calçot. Esperemeos que os gusten y os anemeis a probarlas:

Crema de Calçots, mollejas de cordero y huevos poche

Lenguado relleno de calçot y crema de galeras

Bastonets de calçot caramel·litzat i salsa salvitxada

Mollejas de ternera estofadas al vino con Calçot del Montmell

Degustació de timbal de calçot, espigall, panceta y butifarra negra

 

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.