El calçot als fogonsEl “calçot en los fogones

Seguim en plena temporada de calçots i com cada any aquest producte és present a la nostra cuina i que podeu gaudir dins de la nostra carta o menú.

Creiem que aquest producte autòcton del nord de Tarragona (La IGP Calçot de Valls la configuren 4 comarques: Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i la nostra comarca, el Baix Penedès) té molt de joc com a ingredient. El calçot és  versàtil que et permet treballar-lo com a ingredient principal d’un plat però també configura un acompanyant de luxe i gustós en salses i guarnicions. El calçot que treballem a la nostra cuina és el cultivat per Jaume Solé de Calçot del Montmell amb IGP Calçot de Valls i reconegut per la seva gran qualitat, tant pel terrer i situació com per la manera de treballar-los. Podeu saber més d’aquest producte al nostre article del Calçot del Montmell.

També podeu escoltar l’entrevista que li vam fer a Calafell Ràdio al programa l’Aparador en què aprendreu tots els secrets del calçot i el seu cultiu. Una gravació molt recomanable que trobareu a partir del 01:43:20 minuts.

Amb aquest article us volem recollir totes les receptes o idees que us proposem amb el calçot. Esperem que en gaudiu d’aquest producte al nostre restaurant o us què us animeu a intentar de fer algunes receptes a casa vostra:

Crema de Calçots, lletons de xai i ou escalfat

Llenguado farcits de calçots i crema de galeres

Bastonets de calçot caramel·litzat i salsa salvitxada

Lletons de vedella estofats al vi amb Calçot del Montmell

Degustació de timbal de calçot, espigall, cansalada i botifarra negra

Seguimos en plena temporada de calçots y como cada año este producto está presente en nuestra cocina y que podeis disfrutar en nuestra carta y menú.

Creemos que este producto autóctono del norte de Tarragona ( La IGP Calçot de Valls la configuran 4 comarcas : Alt Camp , Baix Camp , Tarragonès y nuestra comarca, el Baix Penedès ) tiene mucho de juego como ingrediente . El calçot es versátil que permite trabajarlo como ingrediente principal de un plato pero también configura un acompañante de lujo y sabroso en salsas y guarniciones . El calçot que trabajamos en nuestra cocina es el cultivado por Jaume Solé de Calçot del Montmell con IGP Calçot de Valls y reconocido por su gran calidad , tanto por el terruño y situación como por la manera de trabajarlos. Puede saber más de este producto en nuestro artículo del Calçot del Montmell .


Con este artículo queremos recoger todas las recetas o ideas que proponemos con el calçot. Esperemeos que os gusten y os anemeis a probarlas:

Crema de Calçots, mollejas de cordero y huevos poche

Lenguado relleno de calçot y crema de galeras

Bastonets de calçot caramel·litzat i salsa salvitxada

Mollejas de ternera estofadas al vino con Calçot del Montmell

Degustació de timbal de calçot, espigall, panceta y butifarra negra

 

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.