La Factoria de Televisió El VendrellLa Factoria de Televisión El Vendrell

 

Aquest dilluns vaig ser el convidat del programa d’entrevistes de Televisió El Vendrell : “La Factoria” dirigit i presentat per Llorenç Avinyó.

L’entrevista es va centrar en diversos punts sobre la tradició i filosofia de casa nostra però també del potencial gastronòmic que tenim com a comarca i que hem de potenciar a través de la innovació i la qualitat. Una entrevista amb punt d’optimisme vers al Baix Penedès per situar-lo al mapa gastronòmic i vinícola. Al mateix temps que donem valor a Calafell i el seu litoral com un punt de referència.

En aquesta entrevista es van tractar temes diversos que poden ser del vostre interès:

– La trajectòria com a cuiner: estudis i el pas pel Bulli.
– Les arrels i orígens dels Restaurant Vell Papiol.
– La professió de cuiner i la importància de la Cuina Catalana avui.
– El Baix Penedès i el seu potencial gastronòmic gràcies a la seva ubicació: Nord del Camp de Tarragona, regió vinícola important del Gran Penedès, i un Penedès Marítim que sempre ha estat oblidat.
Terra i Taula, la unió de productors i cuiners del Baix Penedès.
– Presentació del Caramel d’oli d’oliva verge extra com exemple de cuina innovadora i marca per potenciar el Baix Penedès.

– Entre molts altres aspectes explicats des del punt de vista d’un cuiner que li agrada explicar i transmetre el potencial el nostre entorn i parlar de tot allò que envolta la gastronomia.

Espero que us agradi! I tant de bo tinguéssim més temps per parlar i explicar moltes més coses que van quedar pendents!

Per últim la canço escollida per acabar el programa és “El que diuen els Arbres” del cantautor Feliu Ventura. Podeu trobar el videoclip.

 

Este lunes fui el invitado del programa de entrevistas de Televisión El Vendrell ” La Factoría ” dirigida por Llorenç Avinyó .

La entrevista se centró en varios puntos sobre la tradición y filosofía de nuestra casa pero también del potencial gastronómico que tenemos como comarca y que debemos potenciar a través de la innovación y la calidad . Una entrevista con punto de optimismo hacia el Baix Penedès para situarla en el mapa gastronómico y vinícola .  Al mismo tiempo Calafell y el litoral .

En esta entrevista se trataron temas diversos que pueden ser de su interés :

– La trayectoria como cocinero : estudios y el paso por el Bulli .
– Las raíces y orígenes del Restaurante Vell Papiol
– La profesión de cocinero y la importancia de la Cocina Catalana hoy .
– El Baix Penedès y su potencial gastronómico gracias a su ubicación : Norte del Camp de Tarragona , región vinícola importante del Gran Penedès, y un Penedès Marítimo que siempre ha sido olvidado .
– Terra i Taula , la unión de productores y cocineros del Baix Penedès .
– Presentación del Caramelo de aceite de oliva virgen extra como ejemplo de cocina innovadora y marca para potenciar el Baix Penedès .

Entre muchos otros aspectos explicados desde el punto de vista de un cocinero que le gusta explicar y transmitir el potencial del  nuestro entorno y de todo aquello que rodea la gastronomía .

Espero que os guste ! Y ojalá hubieramos tenido más tiempo para hablar y explicar muchas más cosas que quedaron pendientes !

David Vernet

Format a l'Escola Hoteleria i Turisme de Cambrils on, gràcies a bons resultats a concursos de joves cuiners, aconsegueixo plaça d'alumne en pràctiques al restaurant el Bulli de Ferran Adrià durant 4 mesos del 2005. Hi tornaria posteriorment a la temporada 2006 com a stager i consolidaria una filosofia crítica amb un mateix, una gran exigència en el treball i la recerca d'arguments en tot el que implica el dia a dia a la cuina. A la meva estada d'un mes el 2008 al Restaurant Lafitte a Kuala Lumpur (Malàisia) Kevin Cherkas m'influiria professionalment en la capacitat de gestió i organització de la cuina, així com per la capacitat creativa sense límits. El mateix 2008 entro a treballar com ajudant a la cuina de Michel Guerard a les Landes franceses, durant tot un any. En aquesta etapa i sobretot amb l’experiència del Chef Jacky i Xavier m'impregno del sentit de la professió de cuiner i la importància vital del respecte pel producte i tot el seu entorn. Aprenc la tècnica culinària clàssica i m'enriqueixo de la cultura gastronòmica francesa. A nivell personal és de les etapes més importants ja que conec la meva dona Cinthia, també cuinera. Des dels inicis i fins l'actualitat he estat treballant conjuntament amb el meu pare, que m'ha transmès la cuina catalana (especialment aquella amb arrels marineres) i l'experiència per treballar sempre el millor producte de temporada i de qualitat, fet que em va portar a ser un dels membres fundadors del col.lectiu Terra i Taula, unió de productors i cuiners del Baix Penedès. Des del 2011 escric i parlo de tot el que envolta la gastronomia al nostre blog gastronòmic, Calafell ràdio setmanalment i Ràdio El Vendrell mensualment com integrant de Terra i Taula

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.