Participació al Baix Penedès més dolçParticipación en “El Baix Penedès más dulce”

El passat dilluns 9 de juny vam participar en l’activitat de Terra i Taula, “El Baix Penedès més dolç”. Aquesta activitat pretenia reivindicar els productes, gastronomia i vins dolços de la nostra comarca. Alhora també servia per presentar dos nous integrants del col•lectiu, la Roser Deulofeu de Melmelades Cal Lluc i l’Oriol Rossell de l’Obrador. En aquest enllaç podeu veure tot el que vam presentar i degustar.  Tanmateix en el següent vídeo podeu veure la notícia de l’acte que us permetrà veure el format dels esdeveniments que organitzem amb el col•lectiu Terra i Taula.

El nostre restaurant des de sempre ha treballat amb els productes i vins de la nostra comarca a la nostra carta. Però la nostra carta de postres, i com podreu veure en aquest enllaç també potenciem la cultura dels dolços de proximitat maridats amb vins dolços.

Per l’acte “El Baix Penedès més dolç” vam fer dues elaboracions:
La primera, una coca de recapte de garrofa, verdures de Camp de la Sort i melmelada de Calçot del Montmell. Durant la temporada de Calçots vam preparar una melmelada lleugera de calçot elaborat per Jaume Solé per tal que aquest integrant amb una temporalitat molt marcada del seu producte pogués participar en diversos actes al llarg de l’any.

I en segon lloc,  vam presentar els nostres Bombons de pa amb oli i xocolata.

Al llarg dels anys hem versionat aquestes postres (podeu veure aquí dues versions que hem elaborat). Per aquest 2014 us proposem la nova versió en format de bombó. Aquest bombó de xocolata negra el qual hem farcit per una banda amb “ganache” de xocolata i oli, i a part un petit cor d’oli al natural i emulsionat perquè sigui cremós. Finalment una part s’arrebossa amb pa cruixent i una escama de sal marina.

El secret d’aquest bombó i el seu gust és la qualitat de l’oli d’oliva arbequina verge extra Torclum de Jordi Pascual. Tanmateix la utilització d’una xocolata negra de qualitat i d’origen fan que aquest bombó sigui gustos i ens traslladi als records d’un dels nostres berenars autòctons i que hem de mantenir, el pa amb oli i xocolata.

Aquests bombons els heu pogut gaudir al nostre restaurant durant el mes de juny. Malauradament és un producte que no podem elaborar durant gran part de l’estiu per les elevades temperatures. Passat l’estiu els recuperarem i  en podreu seguir gaudint al restaurant o casa amb el packaging ideat per emportar i regalar. Us tindrem informats d’aquests i dels nous gustos que puguin sortir!

El pasado lunes 9 de junio participamos en la actividad de Tierra y Tabla, “El Baix Penedès más dulce”. Esta actividad pretendía reivindicar los productos, gastronomía y vinos dulces de nuestra comarca. Asimismo también servía para presentar dos nuevos integrantes del colectivo, Roser Deulofeu de Mermeladas Cal Luc y Oriol Rossell del Obrador. En este enlace puede ver todo lo que presentamos y degustar. Sin embargo en el siguiente vídeo podéis ver la noticia del acto que le permitirá ver el formato de los eventos que organizamos con el colectivo Terra i Taula.

Nuestro restaurante desde siempre ha trabajado con los productos y vinos de nuestra comarca en nuestra carta. Pero nuestra carta de postres, y como podréis ver en este enlace también potenciamos la cultura de los dulces de proximidad maridados con vinos dulces.

Para el acto “El Baix Penedès más dulce” hicimos dos elaboraciones:
La coca de recapte de algarroba, verduras de CampdelaSort y mermelada de Calçot del Montmell. Durante la temporada de calçots preparamos una mermelada ligera de calçot elaborado por Jaume Solé para que este integrante con una temporalidad muy marcada de su producto pudiera participar en diversos actos a lo largo del año.

Y en segundo lugar, presentamos nuestros Bombones de pan con aceite y chocolate.

A lo largo de los años hemos versionado este postre (podéis ver aquí dos versiones que hemos elaborado). Para este 2014 os proponemos la nueva versión en formato de bombón. Este bombón de chocolate negro el que hemos relleno por un lado con “ganache” de chocolate y aceite, y aparte un pequeño corazón de aceite al natural y emulsionado para que sea cremoso. Finalmente una parte rebozada con pan crujiente y una escama de sal marina.

El secreto de este bombón y su gusto es la calidad del aceite de oliva arbequina virgen extra Torclum de Jordi Pascual. Además de  la utilización de un chocolate negro de calidad y de origen hacen que este bombón sea gustos y nos traslade a los recuerdos de uno de nuestros meriendas autóctonas y que tenemos que mantener, el pan con aceite y chocolate.

Estos bombones se han podido disfrutar en nuestro restaurante durante el mes de junio. Desgraciadamente es un producto que no podemos elaborar durante gran parte del verano por las elevadas temperaturas. Pasado el verano los recuperaremos y podréis seguir disfrutando en el restaurante o casa con el packaging ideado para llevar y regalar. Os tendremos informados de estos y los nuevos gustos que puedan salir!

David Vernet

No Comments

Post a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.